Jose Mourinho

 CRISTINA QUICLER Afp
Teška pobjeda Rome

Pogledajte nestvaran promašaj Mourinhove zvijezde, brutalan prekršaj za isključenje i dva gola u završnici

Roma je pobjedom stigla na 25 bodova i tako zasjela na četvrto mjesto Serie A.
Piše: Andro PolićObjavljeno: 31. listopad 2022. 20:46

Roma je uz puno muke stigla do trijumfa 3-1 na gostovanju kod Hellas Verone u 12. kolu Serie A. Iako je Mourinhova momčad gotovo sat vremena imala čovjeka više na terenu, otpor domaćina uspjeli su slomiti tek u posljednjih nekoliko minuta.

Situacija po Rimljane možda bi bila nešto lakša da je Tammy Abraham u 19. minuti poslao loptu u prazan gol. Engleski napadač uspješno je zaobišao vratara Verone, a kada mu je preostalo samo gurnuti loptu u mrežu, on je promašio čitava vrata.

Promašaj Abrahama pogledajte ovdje

Samo osam minuta kasnije, stigla je kazna. Paweł Dawidowicz doveo je domaćina u vodstvo, ali u 36. minuti pretvorio se u tragičara nakon izuzetno opasnog starta čija je žrtva bio Nicolò Zaniolo, a sudac mu je nakon intervencije VAR-a pokazao izravan crveni karton.

Brutalan start Dawidowicza pogledajte ovdje

Upravo je Zaniolo u sudačkoj nadoknadi prvog dijela donio izjednačenje gostima. Verona je uspješno odolijevala naletima Rome sve do 88. minute kada je Cristian Volpato donio preokret, a pobjedu je u drugoj minuti sudačke nadoknade potvrdio Stephan El Shaarawy. Roma je pobjedom stigla do ukupno 25 osvojenih bodova i tako zasjela na četvrto mjesto Serie A.

U drugoj utakmici odigranoj u ponedjeljak navečer, nogometaši Bologne preokretom su slavili s 2-1 na gostovanju kod Monze.

Novi prvoligaš Monza povela je golom Alessandra Petagne u 57. iz penala, a Škot Lewis Ferguson je izjednačio samo tri minute kasnije. Pobjedu Bologni donio je Riccardo Orsolini (73).

Nikola Moro je ušao u igru u 63. minuti kod gostiju.

Bologna je drugom pobjedom zaredom napredovala na dvanaesto mjesto, Monza je 15.

Linker
23. travanj 2024 21:32