Navijači Milana

 GABRIEL BOUYS Afp
VELIKA PREVARA?

Policija banula u prostorije nogometnog velikana, ali i u kuće osumnjičenih: U čijem je klub zapravo vlasništvu?

Istražni organi sumnjaju kako Milan zapravo nije u vlasništvu američkog fonda Gerryja Cardinalea
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 12. ožujak 2024. 18:36

Izvršni direktor kluba Rossoneri Giorgio Furlani i njegov prethodnik Ivan Gazidis te još dvojica menadžera s adresom u Luksemburgu su pod istragom talijanskih vlasti koje žele doznati u čijem je Milan zapravo vlasništvu. Dvojac se sumnjiči zbog "iznošenja materijalnih činjenica koje nisu bile istinite, prikrivanja, prijevare...". Osim klupskog sjedišta u ulici Aldo Rossi, pretražene su i kuće osumnjičenih.

Tužitelj Giovanni Polizzi, koji vodi istragu, sumnjiči ih da su tijekom operacije RedBird ometali obavljanje funkcija nadzornog tijela za komunikacije talijanskog nogometog saveza te prikrili stvarne vlasnike. Istražni organi, naime, sumnjaju kako Milan zapravo nije u vlasništvu američkog fonda Gerryja Cardinalea koji je u kolovozu 2022. kupio klub za više od milijardu eura od drugog američkog fonda, nego Elliott fondu. Prema istrazi, Rossoneri su uvijek bili i ostali u vlasništvu Elliotta. Ukratko, prodaja nogometnog velikana je simulirana, a pravo vlasništvo skriveno.

"Iz analize prikupljene dokumentacije pojavile su se osnovane sumnje u pogledu stvarnog vlasništva Milana", smatraju istražitelji.

Iz kluba su se oglasili uz tvrdnju kako surađuju u istrazi.

"Što se tiče pretrage koja se dogodila, AC Milan je treća i nepovezana strana s tekućim postupkom. U potpunosti surađujemo s istražnim tijelima", navedeno je između ostalog u priopćenju.

Linker
24. travanj 2024 13:31