GIUSEPPE MAFFIA Nurphoto Via Afp
ISTRAGA U TIJEKU

Policija upala u prostorije milanskog Intera! Evo zašto se sumnjiči talijanski nogometni prvak

Pod istragom je bio i Milan, ali u njihovom poslovanju navodno nisu pronađene nepravilnosti.
Piše: SNObjavljeno: 21. prosinac 2021. 18:46

Razlog je navodno istraga povezana s pranjem novca od transfera. Namjera je bila prikupiti svu potrebnu dokumentaciju vezanu uz klupske prihode u sezonama 2017/18 i 2018/19. Sumnja se u lažno predstavljanje novca od transfera igrača kako bi se 'izbalansirale poslovne knjige'. Pod istragom je kratko bio i Milan, ali u njihovom poslovanju navodno nisu pronađene nepravilnosti. Corriere della Sera tako javlja kako je policija pregledala i sjedište Serie A.

O cijeloj situaciji oglasili su se iz redova aktualnog talijanskog prvaka Intera, čije boje brane dvojica Hrvata, Marcelo Brozović i Ivan Perišić.

"FC Internazionale može potvrditi da je zatražena dokumentacija koja se odnosi na sezone 2017./2018. i 2018./2019. Zahtjev je stigao u sklopu istrage o prihodima klubova u Serie A. Nijedan zaposlenik Intera nije pod istragom i nema nikakve optužnice", poručili su iz Intera.

Vlasti su prošlog mjeseca izvršile raciju i u uredima Juventusa kako bi prikupile informacije o transferima igrača i poslovima agenata između 2019. i ove godine.

Talijanske dnevne novine La Repubblica i Il Tempo nedavno su objavile kako je Talijanskom nogometnom savezu (FIGC) upućena prijava zbog čak 62 sumnjiva transfera.

Istraga se usredotočuje na napuhane vrijednosti koje igračima omogućuju prelazak iz jednog kluba u drugi za službeno mnogo više nego što vrijede.

Više klubova u Italiji i Europi navodno je pod istragom zbog sličnih transfera.

Linker
24. travanj 2024 23:13