Paul Pogba

 MARCO BERTORELLO/Afp
SLIJEDI ŽALBA

Posrnula zvijezda Juventusa spala na ‘minimalac‘, ne smije doći u kontakt sa zaposlenicima kluba

Ne zna se točan iznos plaće koju će dobivati suspendirani Pogba, ali nije veća od nekoliko tisuća eura
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 08. listopad 2023. 13:43

Paul Pogba bio je pozitivan na doping testu koji je proveden 20. kolovoza nakon utakmice Juventusa i Udinesea, u kojoj je ostao na klupi. Football Italija je izvijestio da je u pitanju DHEA, koji može podići razinu testosterona. Potvrda je stigla i nakon testiranja drugog uzorka.

Naravno, Pogba će nastojati dokazati svoju nevinost, njegova agentica Rafaela Pimenta je poručila kako njen klijent ‘nikad nije namjeravao prekršiti pravila‘. Juventus je Pogbu suspendirao, dok njegovi odvjetnici pripremaju obranu za sportsko suđenje u kojem bi mogao dobiti zabranu igranja od dvije do četiri godine.

Trenutačno se bivši francuski reprezentativac nalazi u teškoj situaciji. Talijanska antidopinška komisija suspendirala ga je odmah nakon što je pao na prvom testu te ne smije trenirati sa suigračima.

Valjda je Pogba nešto od dosad zarađenog novca ipak stavio sa strane, jer su mu se u vrijeme suspenzije dramatična smanjila i primanja. Igrač koji je u Juventusu imao ugovor vrijedan 10 milijuna eura godišnje sada dobiva tek minimalnu plaću. Prema nekim izvorima, ona iznosi oko 2000 eura, drugi pak navode da je riječ o 4000 eura.

Osim toga, Pogbi su zabranjeni čak i kontakti s klupskim zaposlenicima.

- Vrlo sam blizak s njim na ljudskoj razini, znam ga otkako je bio mladi dječak. Velika je šteta za sve u nogometu izgubiti igrača koji je bio poseban. To je težak trenutak za njega i možemo mu samo poželjeti najbolje – komentirao je Juventusov trener Massimiliano Allegri.

I dok će se Pogba braniti kako nije svjesno uzimao zabranjene supstance, drugi ga zasad mogu samo žaliti. To je učinio i John Elkann, vlasnik Juventusa.

- Ljudski gledano, žao mi je. On je bio jedan od najvećih potencijalnih talenata posljednjih nekoliko godina – poručio je Elkann.

Linker
04. svibanj 2024 14:52