CARLO HERMANN Afp
USRED VELIKOG SLAVLJA

Potez koji izaziva nevjericu: Majstor kojeg slavi cijeli Napulj i divi mu se Europa doveden pred gotov čin

Trener Napolija očekivao je povišicu nakon osvajanja naslova prvaka, no predsjednik misli drugačije?
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 10. svibanj 2023. 11:18

Luciano Spalletti s Napolijem je osvojio svoj prvi naslov prvaka Italije, u dobi od 64 godine napokon je dočekao taj najvažniji trofej u talijanskom nogometu. Napoli je impresionirao i prikazanom igrom, a Scudetto će se na jugu Italije slaviti još dugo...

Ipak, iako se onako na prvu čini kako u Napulju vlada idila nakon trofeja kojeg se čekalo duge 33 godine, još od vremena Diega Armanda Maradone, na najvišim klupskim razinama nije baš sve idealno.

image

Luciano Spalletti

CARLO HERMANN Afp

U pitanju je Spallettijev ugovor, koji je u ljeto 2021. godine bio potpisan na dvije godine, uz opciju produljenja za još godinu dana. Predsjednik Aurelio De Laurentiis je u međuvremenu aktivirao klauzulu i produljio ugovor, ali o tome nije obavijestio svog trenera.

Kako piše La Gazzetta dello Sport, zbog toga Spalletti nije skrivao frustraciju. Nadao se da će s predsjednikom razgovarati o novom ugovoru, a ovako je doveden pred gotov čin.

Njegova godišnja plaća je oko tri milijuna eura neto, što je manje od kolega iz Intera (Simone Inzaghi), Milana (Stefano Pioli) i Juventusa (Massimiliano Allegri).

S obzirom na velik uspjeh kojeg je ostvario, Spalletti očekuje povišicu. De Laurentiis ga pak želi zadržati u klubu, a kako bi sve strane bile zadovoljne, logično je očekivati razgovor i dogovor do početka sljedeće sezone...

Linker
09. svibanj 2024 18:55