Claudio Lotito

 FEDERICO PROIETTI Dppi Via Afp
KRIVA PROCJENA

Predsjednik Lazija bjesni: Izgubio je desetke milijuna eura na prodaji najslabijeg kluba Serie A?

Salernitana je na zadnjem mjestu Serie A sa samo 8 bodova, a toliko ju dijeli od zone opstanka.
Piše: HinaObjavljeno: 03. siječanj 2022. 11:24

Predsjednik Lazija Claudio Lotito, koji je ujedno bio vlasnik i prvoligaša Salernitane, ljut je što je klub prodan lokalnom poduzetniku Danilu Lervolinu za samo 10 milijuna eura. Lotito se je nadao da će od prodaje zaraditi 70 milijuna eura, objavili su talijanski mediji.

Salernitana je nakon bankrota 2011. poslana u četvrtu ligi, a Lotito ju je preuzeo u takvom stanju i godinama je pomogao novčano i posuđivanjem igrača Lazija. Procjenjuje se da je uložio oko 42 milijuna eura i prošle sezone Salernitana je izborila ulazak u Serie A.

No, u Italiji je zabranjeno da jedna osoba bude vlasnik dva kluba u istom rangu natjecanja i klubom je upravljao odbor povjerenika čiji je glavni zadatak bio da pronađe novog vlasnika. Da nije pronađen novi vlasnik do ponoći 31. prosinca Salernitana bi bila izbačena iz Serie A.

Lotito tvrdi da je odbor povjerenika odbio bolje ponude, uključujući jednu od švicarskog fonda, a novinska agencija ANSA navodi da je taj švicarski fond spreman pokrenuti sudski postupak jer je ponudio više od Lervolina.

Salernitana je na zadnjem mjestu Serie A sa samo 8 bodova, a toliko ju dijeli od zone opstanka.

Linker
23. travanj 2024 22:16