Ivan Jurić

 SYLVAIN THOMAS Afp
NE ŽELI DA SE SVE PONOVI

Prekretnica hrvatskog trenera: Ivan Jurić javno iznio uvjete za ostanak u Torinu i progovorio o egzodusu

‘Jasno je da će za održavanje trenutne skupine igrača i daljnja pojačanja biti potreban znatan izdatak‘.
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 02. ožujak 2023. 08:32

Hoće li Ivan Jurić i sljedeće sezone voditi Torino? Da, ali samo pod određenim uvjetima. Nakon poraza u derbiju protiv Juventusa, hrvatski trener nije skrivao da ima volje ostati na klupi, ali očekuje određena poboljšanja u klubu. I da neće potpisati ugovor dok ne dobije čvrsta jamstva glede tih poboljšanja.

"Htio bih vam pokazati fotografije od prije godinu dana", pričao je Jurić prije nekoliko dana. "Jedna stvar da se sramimo. Stigao je Brekalo u klub i rekao: Zar mi stvarno moramo ovdje trenirati? Sad to više nije slučaj."

image
LAPRESSE/DDP USA/PROFIMEDIA Lapresse/Ddp Usa/Profimedia

S te strane klub se pokazao spremnim poslušati Jurića, koji sada traži i više "ljubavi" u klubu:

"Klub treba puno ljubavi svih koji u njemu rade, da i sami igrači to osjete. Znamo što navijači mogu značiti za klub. Moramo rasti kao klub kako bi majica Torina bila teška, moramo natjerati igrače da se zaljube u nju."

Na koncu je Jurić jasno rekao što očekuje po pitanju svlačionice.

"Ne želim izgubiti igrače koje imam. Ako zadržimo ove dečke i dodamo poneko pojačanje, onda ostajem s velikom snagom, uvjerenjem i ponosom", objasnio je trener, koji ne želi da se ponovi ono što se dogodilo prošlog ljeta:

"Kad izgubim sedam startera postaje teško. Osuđen si teško se boriti za sredinu ljestvice, a kamoli učiniti malo više...".

Sada treba vidjeti hoće li biti uvjeta za ispunjenje trenerovih želja. Zapravo, jasno je da će za održavanje trenutne skupine igrača i daljnje poboljšanje svlačionice biti potreban znatan izdatak.

Samo otkup Vlašića, Radonjića (ako je opcija ostanka "živa" nakon ružnog sukoba s Jurićem u derbiju s Juventusom) i Mirančuka iziskuje trideset milijuna eura. Bez novih pojačanja, o kojima Jurić priča.

Lopta se, dakle, vraća u klub, Jurićevi uvjeti su jasni...

Linker
18. travanj 2024 11:37