Marco Luzzani Getty Images
BEZ DLAKE NA JEZIKU

'PRIJE UČENJA TALIJANSKOG JEZIKA TREBAO BI NAUČITI NEŠTO O POŠTOVANJU' Legenda Milana i veliki Bobanov prijatelj otvoreno kritizirao Nijemca

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. svibanj 2020. 18:35

Tehnički direktor AC Milana Paolo Maldini otvoreno je komentirao novog trenerskog kandidata AC Milana Ralfa Rangnicka.

Legenda AC Milana dala je komentar o Rangnicku nakon što je ovaj rekao kako želi imati kontrolu i ovlasti nad određenim aktivnostima kluba prije nego li prihvati ponudu za dolaskom na San Siro.

Ukoliko bi Milan prihvatio takve zahtjeve, to bi značilo i potpuno rekonstrukciju u strukturi i hijerarhiji talijanskog velikana.

"Kako nikad prije nisam razgovarao s Rangnickom, ne razumijem na kojoj su osnovi došle njegove izjave, jer mi vlasnik nikada nije ništa rekao", rekao je Maldini za ANSA-u.

Maldini je inače bio najbliži suradnik Zvonimira Bobana prije njegove smjene u Milanu do koje je na kraju došlo jer mu se radilo iza leđa i baratalo upravo Rangnickovim imenom.

"Neke se stvari moraju uzeti u obzir. Njemački stručnjak spominje pune menadžerske ovlasti koje zadiru i u sportski i i tehnički sektor, a tamo rade profesionalci s ugovorima. Zato za njega imam jedan savjet, prije učenja talijanskog jezika trebao bi naučiti opće koncepte poštovanja jer ima kolega koji usprkos datim poteškoćama u ovom trenutku pokušavaju sezonu završiti na profesionalan način, stavljajući dobrobit Milana ispred profesionalnog ponosa", rekao je Maldini.

Nakon odlaska Bobana iz Milana sukob s izvršnim direktorom Ivanom Gazdidisom i davanjem punih menadćerskih ovlasti engleskog tipa Rangnicku imao je navodno i Maldini.

Inače, Rangnick je o interesu i kontaktu s Milanu progovorio ranije ovog mjeseca u razgovoru za Mitteldeutsche Zeitung.

Linker
22. travanj 2024 23:18