Jose Mourinho

 Speed Media/alamy/alamy/profimedia
VEĆ SE SPOMINJU I ZAMJENE

Procurio tajni plan Josea Mourinha: Talijanski list najavio mogućnost velikog povratka u staro jato

Portugalac ima ugovor s Romom do ljeta 2024., no pitanje je hoće li ga odraditi do kraja
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 10. svibanj 2023. 15:46

Jose Mourinho neće se na ljeto vratiti u Chelsea. Odlazak trofejnog portugalskog trenera u Paris Saint-Germain ostaje jedna od opcija, no ne i jedina.

Izvjesno je da će Christophe Galtier teško zadržati trenersku poziciju, katarski vlasnici PSG-a pokušat će u novi napad na Ligu prvaka krenuti s iskusnim i dokazanim stručnjakom.

Prva im je želja Mourinho, koji trenutačno vodi Romu s kojom ima ugovor do ljeta 2024. godine. Njegov agent Jorge Mendes navodno je već razgovarao s Parižanima, a sad se o svemu oglasio i Jose.

- Ne razgovaram s prijateljima, kolegama, novinarima. Prije par mjeseci naš direktor Berardi rekao je da je bio siguran da ću ostati, to je njegova interpretacija. Situacija je jasna, kad je u pitanju ugovor, imam još godinu dana. Nogomet je nogomet, ponekad ugovori nisu najvažnija stvar. Sve dobro, sve smireno, sljedeća utakmica je uvijek najvažnija – odgovorio je Mourinho na pitanje o svojoj budućnosti.

Bivši sportski direktor Rome Walter Sabatini vjeruje da će Portugalac ostati u Rimu.

- Oni koji su angažirali Mourinha, savršeno poznaju njegovo ponašanje. Ipak, teško je reći da želi otići. Zasad ostvaruje rezultate. Naravno, ovisit će o tome kako sezona završi, ali Roma ima priliku ući u finale Europske lige. Mourinho je napravio sjajan posao. Ne zaboravimo ozljede – komentirao je Sabatini za Sky Sports.

Ipak, Il Messaggero donosi drugu verziju mogućeg raspleta priče, prema kojoj je Mourinho sve više frustriran zbog nedostatka širine u momčadi, te bitkama koje vodi izvan terena.

Nakon domaćeg poraza od Intera (0:2), Mourinho je izjavio:

- Postoje incidenti tijekom utakmice o kojima klub može pričati ako želi. Ako ne želi, ja neću biti taj koji će pričati...

Il Messaggero dalje donosi kako Mourinho želi raspraviti o svojoj budućnosti u klubu prije lipnja, no sastanak s klupskim vlasnicima ne očekuje se u skoro vrijeme.

Iako je PSG pokazao ozbiljan interes, Il Messaggero tvrdi kako je potencijalno novo odredište Inter, s kojim je Mourinho 2010. osvojio trostruku krunu.

Tko bi Portugalca mogao naslijediti u Romi? Zasad se spominju dva imena, to su Thiago Motta i Antonio Conte...

Linker
13. svibanj 2024 18:51