MIGUEL MEDINA Afp
KUHA SE VELIKI POSAO

Prodaje se Milan? Vlasnici platili klub 90 milijuna eura, a sad traže milijardu, zna se i razlog prodaje

Talijanski div bi uskoro mogao dobiti nove vlasnike, a riječ je o investicijskom fondu Investcorp
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. travanj 2022. 08:35

Ante Rebić i društvo bi uskoro mogli dobiti novog šefa. Prema pisanju talijanskih i francuskih medija, MIlan je na prodaju, a već ima i zainteresiranih. Eliott grupa, fond koji je vlasnik kluba od 2019. godine, sada želi na prodaji višestruko zaraditi.

Oni su za Milan dali nešto manje od 90 milijuna eura, a sada se spominje cifra od oko milijardu eura. Kao glavni zainteresirani se spominje investicijski fond Investcorp iz Bahraina. Talijani pišu kako je sadašnji vlasnik odlučio prodati klub nakon što je UEFA pokrenula istragu zbog sumnjivih veza između Milana i francuskog Lillea.

Elliott je navodno prodao Lille prije kupovine Milana, ali sumnja se da je spomenuti fond i dalje u vlasničkim strukturama francuskog kluba te da se tako dogovaraju transferi kojih je u proteklih par godina bilo nekoliko među ovim klubovima.

Reuters pak tvrdi da su razgovori između Elliotta i Inestcorpa pred zaključnom fazom i da će klub uskoro dobiti nove vlasnike. Elliott se i ranije spominjao u kontekstu prodaje Milana, ali su te vijesti uglavnom demantirali dok u ovom slučaju šute.

Što se tiče Ivestcorpa, riječ je o konzorciju koji je težak preko 37 milijardi dolara, piše L'Equipe. Tvrtka je osnovana 1982. godine, a osim u Bahreinu i okolici, ima podružnice u Londonu i New Yorku.

Milan je s 2:0 pobijedio Genou i trenutno je na prvom mjestu Serie A sdva boda više od Intera koji pak ima utakmicu manje. Nakon nove pobjede Milana, tehnički direktor i legendarni branič Paolo Maldini je progovorio i o prodaji.

"Ne znam previše o tome, ali naravno da bi Milan mogao biti prodan u budućnosti. Ne znam kada će to biti. Ostalo nam je još malo utakmica do kraja sezone i svima je u interesu da fokus bude na njima i da pokušamo osvojiti titulu. Pred nama je i polufinale Kupa Italije", poručio je Maldini.

Linker
16. travanj 2024 07:11