ANTE CIZMIC Cropix
INTERES VELIKANA

Prodali Srbina i napunili blagajnu, sada kreću po Vatrenog: ‘Slavni trener već je dao zeleno svjetlo‘

Hrvatski reprezentativac uskoro bi mogao promijeniti klub, ali ne i ligu
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 16. srpanj 2023. 22:31

Mario Pašalić, jedan od najboljih veznih igrača u talijanskoj Serie A, mogao bi ovog ljeta promijeniti sredinu. Iako bi ga Atalantin trener Gian Piero Gasperini rado zadržao u svojoj momčadi, pitanje je hoće li Atalanta uspjeti zadržati hrvatskog reprezentativca koji je postao zanimljiv i drugim, većim i financijski moćnijim klubovima. U Italiji i izvan nje.

CalcioMercatoWeb piše kako bi Pašalić do kraja srpnja ili u prvim danima kolovoza mogao potpisati za novi klub. Jedan od ozbiljnih interesenata je rimski Lazio koji je napunio blagajnu prodajom Sergeja Milinkovića-Savića u saudijski Al-Hilal.

image

Sergej Milinković - Savić

GIUSEPPE MAFFIA Nurphoto Via Afp

Predsjednik Claudio Lotito inkasirao je 40 milijuna eura te svom treneru Mauriziju Sarriju želi dovesti odgovarajuću zamjenu. Sarri bi najradije Napolijevog Poljaka Piotra Zielinskog, no taj posao će se dosta teško realizirati, pa je u prvi plan iskočilo Pašalićevo ime.

Navodno je Sarri već dao ‘zeleno svjetlo‘, no konkretna ponuda iz Rima u Bergamo još nije poslana. Čeka se da se iscrpe sve mogućnosti u pokušaju dovođenja Zielinskog, potom će se sva pozornost usmjeriti na hrvatskog reprezentativca koji je s Vatrenima osvojio srebro u Rusiji i broncu u Kataru.

image

Mario Pašalić

TOM DUBRAVEC Cropix

Pašalić je nakon školovanja u Hajduku vrlo brzo napustio Poljud, kupio ga je Chelsea za dva i pol milijuna eura, ali nikad nije zaigrao za prvu momčad londonskog velikana.

Stekao je bogato iskustvo na posudbama u Elcheu, Monacu, Milanu i moskovskom Spartaku, a dvije sezone bio je posuđen i Atalanti koja ga je 2020. otkupila od Bluesa za 14,5 milijuna eura.

Pašaliću je 28 godina, a ugovorom je za crno-plave vezan do 2025. godine. Tržišna mu je vrijednost procijenjena na 20 milijuna eura.

Linker
11. svibanj 2024 22:27