Antonio Marin i Luka Ivanušec

 MARKO TODOROV/CROPIX Cropix
HRABRA IZJAVA

Proslavljeni menadžer bocnuo Talijane: ‘Pogriješili su! Hrvat bi danas možda vrijedio 30 milijuna...‘

‘On je definitivno kapacitet za Serie A. Ali umjesto njega uzeli su Balotellija i Princea Boatenga
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 02. lipanj 2023. 22:53

Naš poznati menadžer Miroslav Bičanić ponudio je zanimljiv intervju za Sportitalia, u kojem su u prvom planu bili hrvatski igrači. Talijanima su Hrvati zanimljiva roba, nerijetko ispituju tko bi to mogao doći u Seriju A i kako bi se snašao, te od naših menadžera traže i osvrt na igrače s aktualnim angažmanom u elitnom klupskom natjecanju zemlje.

- Teško je reći tko je sljedeća hrvatska zvijezda u Seriji A. Mi Hrvati volimo Italiju i igrači rado igraju ovdje, alii problem je što su talijanski klubovi više okrenuti starijim i iskusnijim nogometašima. Ne vole previše riskirati - započeo je Bičanić, koji je svojevremeno zastupao i Marcela Brozovića, a trenutno je Antonio Marin prema Transfermarktu njegov najvrjedniji igrač s procijenjenim iznosom od 1,8 milijuna eura.

Stoga je iduće pitanje glasilo - bi li se Marin, Dinamov igrač koji je proljetni dio sezone odradio na posudbi u Rijeci, mogao vratiti u Italiju.

image

Miroslav Bičanić

NENAD OPACAK Cropix

- Antonio Marin sigurno je igrač za Serie A. Po mom mišljenju, Monza je s njim pogriješila. Imali su opciju kupiti ga za šest milijuna eura, a umjesto toga, odlučili su dati priliku Balotelliju i Princeu Boatengu. Od tih igrača nisu dobili ništa zauzvrat, a Marin je mogao napredovati u Monzi i danas bi možda bio igrač od 20-30 milijuna eura - rekao je Bičanić prisjetivši se Marinove posudbe u Monzu s kraja 2020. godine.

Osvrnuo se i na Josipa Brekala (Fiorentina) i Nikolu Vlašića (Torino). Pitali su ga smatra li da trebaju ostati u svojim klubovima.

- Naravno, oni su izvrsni igrači, no trebaju potporu trenera i klupskih dužnosnika kao i svatko drugi.

Potom je govorio kako bi se Igor Tudor snašao u Juventusu, budući da se splitskog stručnjaka povezuje s torinskim klubom, a ovog tjedna raskrstio je s Marseilleom.

- Imamo odlične trenere. Dolazimo iz male zemlje, ali posjedujemo veliko srce i ratnički duh. Ne možemo točno objasniti zašto je to tako, ali rezultati ne dolaze niotkud. Podsjećam vas na Zlatka Dalića, Ivana Jurića, Niku Kovača, Zorana Zekića, Sergeja Jakirovića... Igor Tudor ima baš takav duh i siguran sam da će napraviti sjajan posao ako potpiše za Juventus. To je njegov dom, a za Hrvate ne morate brinuti, samo im dajte jednu priliku.

Linker
17. travanj 2024 13:27