Hviča Kvertškelia

 ALBERTO PIZZOLI Afp
ODUŠEVIO JE SUSJEDE

‘Puca u stilu Modrića, divno ga je gledati, zvijezda je rođena!‘ Gruzijca usporedili s hrvatskim Maestrom

‘Odlučan je u igri i divno ga je gledati na terenu, a sigurno može još mnogo napredovati‘
Piše: Toni RoićObjavljeno: 22. kolovoz 2022. 20:15

Napoli je u novu sezonu talijanske Serie A krenuo s dvije uvjerljive pobjede protiv Verone (5:2) i Monze (4:0), a jedan dosad nepoznati igrač izazvao je divljenje talijanskih medija. To je 21-godišnji Gruzijac Hviča Kvertškelia, koji je na učinku od tri postignuta pogotka i jedne asistencije.

Kvertškelia je došao iz gruzijskog Dinama iz Batumija, a Napolitanci su ga platili 10 milijuna eura, što je najviši iznos za jednog gruzijskog nogometaša ikada plaćen. Riječ je o polivalentnom veznjaku, koji igra s obje noge, a već ima iskustva igranja u ruskoj Premier ligi u dresovima moskovskog Lokomotiva i Rubina iz Kazanja.

Kvertškelia je jednom zabio protiv Verone, a dvaput u nedjelju s Monzom, a golove je postigao lijevom i desnom nogom, te glavom. Za sve medije je bio igrač utakmice protiv Monze, a nigdje nije dobio ocjenu manju od osam.

Corriere dello Sport odmah je povukao paralelu s hrvatskim maestrom Lukom Modrićem.

- Kvertškelia puca u stilu Modrića, ali kada postiže golove, radi to na svoj način - piše ovaj talijanski list, a nahvalila ga je i slavna La Gazzetta dello Sport.

- Odlučan je u igri i divno ga je gledati na terenu, a sigurno može još mnogo napredovati - smatra novinar Gazzette, dok Tuttsport zaključuje:

- Zvijezda je rođena!

Linker
13. svibanj 2024 16:30