ISABELLA BONOTTO AFP
DERBI NA SAN SIRU

REBIĆ DOVEO ROSSONERE U VODSTVO, RONALDO IZJEDNAČIO U POSLJEDNJIM TRENUCIMA Nova briljantna utakmica Vatrenog u dresu Milana u derbiju na San Siru

U prvom susretu polufinala talijanskog nogometnog Kupa Milan i Juventus su na San Siru odigrali 1-1, a pogodak za domaći sastav zabio je Ante Rebić. Hrvatski reprezentativac je postigao pogodak u 61. minuti, a izjednačio je Cristiano Roanldo iz jedanaesterca u 90. minuti.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. veljača 2020. 18:21

MILAN - JUVENTUS 1:1 (Rebić 61' / C. Ronaldo 90'+1' p.)

MILAN: Donnarumma - Hernández, Romagnoli, Kjaer, Calabria - Calhanoglu (od 86. Paqueta), Bennacer, Kessié, Castillejo (od 80. Saelemaekers)- Ibrahimovic, Rebić (od 74. Laxalt)

Trener: Stefano Pioli

JUVENTUS: Buffon - Sandro, Bonucci, Ligt, De Sciglio (od 69. Higuain) - Ramsey (od 63. Bentancur), Pjanić, Matuidi (od 73. Rabiot) - Cuadrado, Dybala - Ronaldo

Trener: Maurizio Sarri

MILAN - stadion Giuseppe Meazza (San Siro), Sudac: Paolo Valeri (Rim)

Milan niti desetu utakmicu u nizu nije uspio pobijediti Juventus. Međutim, ovoga puta barem nije izgubio kao u zadnjih devet susreta.

Domaćin je bio bolji, imao je nekoliko odličnih prilika, no 'nevidljivi' Juve se spasio u posljednjim trenucima susreta.

Milan je dominirao u prvom dijelu, ali nije uspio iskoristiti niti jednu od tri izgledne prilike. U petoj minuti zaprijetio je Ante Rebić, u 22. minuti Davide Calabria, a u 28. ponovo Rebić, međutim Gianluigi Buffon je sva tri puta odlično reagirao. Juventus je u prvom poluvremenu samo jednom ozbiljno zaprijetio vratima "Rossonera", u 36. minuti odlično je pucao Juan Cuardado, ali je Gianluigi Donnarumma sjajno obranio.

Rebić je imao sjajnu priliku i u drugoj minuti nastavka, no Buffon je ponovo izašao kao pobjednik. Ipak, u 61. minuti uspio je svladati legendarnog talijanskog vratara postigavši svoj peti gol ove sezone, a zanimljivo svih pet je zabio u posljednjih mjesec dana.

Milan je od 72. minute igrao s igračem manje nakon što je zbog dva žuta kartona isključen Theo Hernandez, a minutu kasnije umjesto Rebića u igru je ušao Diego Laxalt kako bi pokrpao rupu u sredini.

Premda je veći dio susreta pokazao blijedu predstavu, Juve je uspio izjednačiti u 90. minuti iz kaznenog udarca, a strijelac je bio Cristiano Ronaldo koji je bio nevidljiv cijeli susret. Krivac za jedanaesterac bio je Davide Calabrija koji je igrao rukom.

U srijedu je Napoli na gostovanju pobijedio Inter sa 1-0, a pogodak odluke zabio je Fabian Ruiz u 57. minuti. Uzvratni susret je 5. ožujka.

Finale je 13. svibnja na rimskom Olimpicu.

MILAN - JUVENTUS 1:1 (Rebić 61' / C. Ronaldo 90'+1' p.)

MILAN: Donnarumma - Hernández, Romagnoli, Kjaer, Calabria - Calhanoglu, Bennacer, Kessié, Castillejo - Ibrahimovic, Rebić

JUVENTUS: Buffon - Sandro, Bonucci, Ligt, De Sciglio - Ramsey, Pjanić, Matuidi - Cuadrado, Dybala - Ronaldo

-------------------------------------

TIJEK SUSRETA:

KRAJ UTAKMICE!

90'+6' - Šansa za Milan! Kessie je u posljednjim sekundama uputio udarac glavom po golu, ali hvata i to neuništivi Gigi Buffon!

- Igrat će se čak šest minuta sudačke nadoknade.

90'+1 - GOOOL! Nije imao šanse Donnarumma, Cristiano je to raspalio po sredini gola i pogodio za izjednačenje!

88' - DVOJBENA SITUACIJA! Cristiano Ronaldo je spektakularnim škaricama šutirao po golu, a Calabriju je, koji je bio okrenut leđima, lopta pogodila u ruku. Glavni sudac je nakon pregledavanja snimke dosudio kazneni udarac za Juventus! Kakva drama u završnici...

86' - Posljednja promjena kod Milana. Umjesto Calhanoglua ušao je brazilski veznjak Lucas Paqueta.

84' - Šansa za Juve! Cuadrado je pronašao Dybalu koji šutira s ruba šesnaesterca, ali samo pored vratnice.

80' - Drugi put mijenja Pioli. Izašao je Samu Castillejo, priliku dobiva 20-godišnji belgijski napadač Alexis Saelemaekers.

74' - I evo ga, prisiljen je mijenjati Stefano Pioli. Nažalost, izaći će Ante Rebić, ali uz ovacije s milanskih tribina, a zbog taktičkih preslagivanja ulazi Diego Laxalt.

73' - Posljednja zamjena u momčadi Juventusa dok Milan nije napravio nijednu. Izašao je Blaise Matuidi, mijenja ga Adrien Rabiot.

71' - CRVENI KARTON ZA MILAN! Theo Hernández radi grub prekršaj na Dybali (a i prvi start za žuti karton napravio je na njemu) i sudac Paolo Valeri opravdano pokazuje crveni karton francuskom braniču!

70' - Druga promjena u Juventusu. U igri je Gonzalo Higuain, izašao je De Sciglio.

69' - Castillejo je dobio žuti karton zbog nesportske reakcije nakon što je sudac dosudio nepostojeći prekršaj na Alexu Sandru.

63' - Odmah reagira Maurizio Sarri i radi prvu zamjenu. Ušao je Rodrigo Bentancur umjesto pasivnoga Ramseyja.

61' - GOOOL! Castillejo je poslao vrhunski centaršut u peterac gdje se Ante Rebić fantastično snašao i iz teške situacije maestralno pogodio bliži kut! Ni veliki Gigi Buffon to nije mogao skinuti...

60' - Opet Buffon spašava Juventus! Ibrahimović je šutirao ljevicom, a talijanski vratar brani i taj udarac!

58' - Dybala je provukao kroz noge Kessieu koji ga ruši i opravdano dobiva žuti karton.

53' - Uzvraća Cuadrado na drugoj strani, ali njegov udarac prolazi iznad grede.

52' - Pokušao je i Castillejo s dvadesetak metara, a Buffon požrtvovno hvata taj udarac koji možda i nije išao u okvir...

47' - Nova velika obrana Gigija Buffona! Ibrahimović je glavom asistirao Rebiću koji još jedanput prijeti iz blizine, a vratar Juventusa četvrti put večeras izlazi kao pobjednik!

46' - Drugo poluvrijeme počinje na San Siru. Nema promjena u sastavima.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Milan je bolje otvorio susret, stvorio nekoliko izglednih prilika, dvaput je u okvir pucao i hrvatski napadač Ante Rebić, međutim iskusni vratar Juventusa Gianluigi Buffon zaključao je svoja vrata u prvome dijelu.

45' - Igrat će se jedna minuta sudačke nadoknade.

43' - Žuti karton za Thea Hernándeza zbog starta s leđa na Dybali.

42' - Dybala je napravio prekršaj na Ibrahimoviću u zoni udarca! Izveo je to Calhanoglu, no završio je udarac u živome zidu...

36' - Velika obrana Gigija Donnarumme! Cuadrado se odvažio na udarac s ruba šesnaesterca, bio je to oštar i prizeman šut, a vratar Milana vrhunskom intervencijom spašava svoja vrata!

31' - Odmah je uzvratio Aaron Ramsey prekršajem na Hernándezu pa je i on ušao u sučevu knjižicu.

30' - Ibrahimović je prvi igrač sa žutim kartonom zbog udaranja laktom Matthijsa de Ligta.

28' - Još jedna velika šansa Ante Rebića! Ibra je majstorski uposlio hrvatskog napadača koji puca isprve, ali Buffon pokazuje da je s 42 godine i dalje u vrhunskoj formi!

22' - Strašna obrana Gianluigija Buffona! Calabria je silovito opalio s vrha šesnaesterca, a iskusni se talijanski vratar ispružio na golu i sjajnom paradom skinuo taj pokušaj!

20' - Smirio se tempo, splasnula je početna inicijativa Milana i Bianconeri su napokon pohvatali konce igre.

11' - Nova šansa Milana! Theo Hernández je prodao 'tunel' Cuadradu i zatim savršeno uposlio Ibrahimovića koji je pokušao atraktivno petom prevariti Buffona, međutim otišlo je to u gol-aut... Rossoneri apsolutno dominira utakmicom!

5' - Bomba Ante Rebića! Opalio je hrvatski napadač s dvadesetak metara, a Buffon teškom mukom obranio! Mnogo je aktivniji Milan u otvaranju derbija na San Siru.

2' - Kessie je zaprijetio iz daljine! Ispružio se Buffon na golu, a lopta je prohujala pored vratnice!

1' - I odmah je Rebić asistirao Ibrahimoviću na samome početku susreta, ali je Ibrin pokušaj glavom završio preko grede...

1' - Počela je utakmica na San Siru! Glavni sudac je Paolo Valeri iz Rima. Hrvatski nogometaš Ante Rebić starta rame uz rame sa Zlatanom Ibrahimovićem protiv Cristiana Ronalda i društva.

-------------------------------------

20.00: Objavljeni su službeni sastavi.

Linker
20. travanj 2024 05:29