MARCO BERTORELLO AFP
HRVATSKA EKSPLOZIJA NA SAN SIRU

REBIĆ JEDNOSTAVNO OBJASNIO ZAŠTO ZABIJA 'KAO LUD', A OTKRIO JE I KAKO SE SLAŽE S BOBANOM I IBROM Zvone se nakon svake utakmice spusti u svlačionicu...

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. veljača 2020. 14:06

Ponovno je sinoć vrlo raspoložen bio Ante Rebić, koji je na kišovitom San Siru zabio jedini pogodak u pobjedi Milana protiv Torina u 24. kolu Serie A. Rossoneri su pobjedom 1:0 izašli iz blage rezultatske krize od tri utakmice bez pobjede, te se popeli na 35 bodova koliko imaju još i Verona i Parma u neizvjesnoj borbi za šesto mjesto na tablici.

Hrvatski reprezentativac je zabio nakon 25 minuta igre poslije dobre asistencije Samua Castilleja, te sada ima već pet pogodaka u posljednjih pet nastupa u Serie A.

Može se dakle reći da je Rebić u ovom trenutku najjača snaga milanskog kluba, a ovako dobra golgeterska forma je i sjajna vijest za hrvatskog izbornika Zlatka Dalića. Zna se da je Imoćanin bio jedan od najjačih aduta na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a očito da bi to mogao biti i na Europskom prvenstvu ove godine gdje Hrvatska ima velike ambicije.

Reba je nakon utakmice svoju eksploziju na San Siru objasnio u razgovoru za Dalmatinski portal.

"Napokon dobivam priliku igrati u kontinuitetu i koristim to na najbolji mogući način. Tri godine sam stalno igrao, ali nažalost, spletom nekih nesretnih okolnosti, nisam igrao u prvom dijelu ove sezone. Sada je konačno sve sjelo na svoje mjesto", rekao je Rebić i objasnio koja je razlika igrati u Italiji, i Njemačkoj.

"Nikad nije bio razlog što je meni teže igrati u Italiji nego u Njemačkoj. Jednostavno nisam dobivao pravu priliku, a kad je dobijem, u većini slučajeva je iskoristim, što uostalom i sada radim".

Njegov odnos sa Zlatanom Ibrahimovićem je posebna priča...

"Baš mi je sestra prije nekoliko dana poslala isječak iz novina iz 2012. godine, gdje sam izjavio da je mi on najbolji igrač. Stvarno mi je zadovoljstvo igrati s njim, vidi se njegova kvaliteta i iskustvo. Uistinu nam dosta pomaže", prokomentirao je Rebić najveću zvijezdu Milana, pa otkrio zaniljiv detalj o legendarnom Zvonimiru Bobanu, arhitektu novog Milana koji ga je i doveo u klub.

"Super je Zvone. Poslije svake utakmice se spusti u svlačionicu, a dođe ponekad i na trening. Zadovoljan je mojim igrama. Kad sam dolazio u Milano, rekao sam da ja nisam golgeter, da pomažem momčadi na neki drugi, svoj način. Po rezultatima se vidi kad igram, a kada ne. Ništa nije slučajno, ali drago mi je što sam počeo i zabijati", zaključio je Rebić.

Linker
24. travanj 2024 02:36