Ante Rebić
 PIER MARCO TACCA/Getty Images
Kakva dominacija

Rebić u 2020. treći napadač Serie A, bolji Ronaldo i ‘luđak‘ iz Atalante, iza njega naj strijelac lige

Ni stanka zbog pandemije korona virusa nije omela hrvatskog napadača koji nastavlja zabijati
Piše: SNObjavljeno: 29. lipanj 2020. 10:44

Ante Rebić ne prestaje oduševljavati talijansku sportsku javnost. U jučerašnjem derbiju Serie A između Milana i Rome hrvatski je reprezentativni napadač opet postigao gol za Rossonere. To mu je bio 8. pogodak ove sezone, a zanimljivo je kako je sve golove postigao u 2020. godini.

Rebić je prije Nove godine bio u dosta lošoj formi, a već je bio proglašen jednim od najgorih ovosezonskih pojačanja u talijanskom nogometu, a onda se sve promijenilo. Okidač je na neki način bio dolazak Zlatana Ibrahimovića u Milan jer je partnerstvo sa slavnim Šveđaninom pomoglo Rebiću, ali njegov golgeterski niz se nastavio i nakon Zlatanove ozljede. Ni stanka zbog pandemije korona virusa nije omela Rebića, a pedantni statističari su izračunali kako je on u 2020. treći najefikasniji strijelac u Serie A ako se u obzir uzme minutaža potrebna da se postigne pogodak.

Naime, Rebić ove godine postiže gol svakih 79 minuta, a bolji od njega su samo Luis Muriel i Cristiano Ronaldo. Muriel za Atalantu ulazi s klupe, ove godine je postigao 5 golova, a igrao samo 238 minuta što mu daje prosjek od nevjerojatnih 48 minuta za jedan gol. Cristiano Ronaldo, pak, mreže protivnika Juventusa trese svakih 69. minuta. Iza Rebića su ostali Josip Iličić iz Atalante koji postiže gol svake 84 minute te Ciro Immobile (gol svakih 95 minuta).

Ako nastavi sa sličnom formom, Rebić bi do kraja sezone mogao doći i u top 10 najboljih strijelaca Serie A ove sezone. Trenutno je, s 8 golova, na diobi 21. mjesta, ali mu deseto, koje drže Lautaro Martinez i Andrea Petagna, 'bježi' samo tri gola. Vodeći na listi strijelaca je Immobile s 28 golova dok Cristiano Ronaldo ima 23. Još da se Rebić od početka prilagodio u Milanu...

Linker
25. travanj 2024 02:50