Albert Gudmundsson

 Tano Pecoraro/lapresse/profimedia
NOVI PROBLEMI

Reprezentativac i suigrač bivšeg Vatrenog optužen za seksualni napad, svjedokinja odigrala ključnu ulogu

Izbornik ga nije pozvao za nadolazeće akcije nacionalne momčadi
Piše: SNObjavljeno: 28. svibanj 2024. 07:03

Albert Gudmundsson suoči se s novim optužbama za seksualni napad nakon što je glavni državni odvjetnik Islanda poništio odluku iz veljače. Islandski reprezentativac, koji je izbačen iz nacionalnog tima otkad se od prošlog ljeta dovodi u vezu sa zlostavljanjem, tako će ponovo morati pred lice pravde.

- Iskaz svjedokinje izuzetno je vjerodostojan i u skladu sa svime što moj klijent govori od samog početka. Ne čudi me što joj sud vjeruje, slučaj se sada opet mora aktualizirati. Optužnica još nije u potpunosti izrađena, objavljena i potvrđena, stoga je nemoguće reći koliko će slučaj trajati - kazala je Eva Bryndis Helgadottir, odvjetnica navodne žrtve.

Otkad je optužen, Gudmundsson je za Island odigrao samo utakmice doigravanja za Europsko prvenstvo u ožujku ove godine, a onda su ga poslali "na pauzu". Izbornik Age Hareide nije ga pozvao na nadolazeće prijateljske odluke.

- To je opravdana odluka, uzimajući u obzir žrtvin kredibilitet, te na temelju činjenice da je slučaj pri kraju s presudom - komentirala je odvjetnica žrtve.

Gudmundssonu je 26 godina i trenutno je igrač Genoe, za koju nastupa i bivši hrvatski reprezentativac Milan Badelj. Ranije u karijeri Islanđanin je igrao za Heerenveen, PSV i AZ Alkmaar.

Linker
29. kolovoz 2024 13:21