Tullio M. Puglia/Getty Images
HIGUAINOV ZAMJENIK

REVOLUCIJA MASSIMILIANA ALLEGRIJA Gazzetta tvrdi: Marka Pjacu nakon povratka očekuju velike promjene!

Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 04. studeni 2017. 12:01

U percepciji Zlatka Dalića povratak Marka Pjace s dva pogotka nakon 215 dana ništa nije promijenio, jer nakon sedmomjesečne odsutnosti teško je očekivati da je kadar odigrati dvoboj s Grčkom na najvišoj razini, ali u budućnosti bi “vatrenima” na raspolaganje mogao stići malo drukčiji igrač.

Kako, naime, donosi Gazzetta dello sport, trener Juventusa Max Allegri pokrenuo je svojevrsnu revoluciju, u kojoj Pjaci kani promijeniti mjesto te ga učiniti - devetkom. Kroničari tvrde da je Allegri, i inače poznat kao taktički revolucionar, Pjacu zamislio kao Higuainova zamjenika...

I ne samo da razmišlja nego i aktivira Pjacu kao “prima puntu”, što je dokazao u ogledu s Trinom, gdje je naš 22-godišnjak igrao na mjestu klasičnog napadača.

“Allegrijeva se zamisao u četvrtak učinila toliko dobrom da će definitivno ustrajati na novoj konceptualnoj zamisli Pjacina napretka”, zaključuje Gazzetta.

Iako je cijelu profesionalnu karijeru odradio na poziciji krila, gdje se dosad činio odličnim, “širenje vidika” i dodavanje nove pozicije svom portfoliju samo mu može ojačati pozicije u Juventusu, a Hrvatskoj donijeti ekstra mogućnosti.

Linker
09. svibanj 2024 19:34