Roma je šokantno izgubila, a mediji nisu štedjeli ni rimski sastav ni trenera Josea Mourinha

 ALBERTO PIZZOLI Afp
‘VESELJE I BOL‘

Roma šokantno izgubila, a onda ih ‘pokopali‘ mediji: ‘Noćna mora za Mourinha protiv ‘posebnog‘ Juventusa‘

Stara dama je u sedam minuta zabila tri gola i tako preokrenula vodstvo Vučice od 3:1
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. siječanj 2022. 11:48

Roma je u 53. minuti derbija s Juventusom imala 3:1 i izgledalo je kao da će lako doći do velike pobjede, ali onda je Stara dama sve okrenula u roku od sedam minuta. Manuel Locatelli je zabio u 70., Dejan Kuluševski u 72., a Mattia De Sciglio u 77. za konačnih 3:4 i veliko slavlje Juventusa koji je čak zadnjih desetak minuta imao igrača manje nakon što je u 81. minuti isključen Matthijs De Ligt.

Nakon sjajne pobjede Juventusa i šokantnog poraza Rome talijanski mediji su se užarili. Tuttosport je slavio "specijalni Juve", dok je Il Romanista, list posvećen Romi, pisao o "noćnoj" mori koju je stavio i na naslovnicu uz fotografiju šokiranih igrača rimskog sastava.

La Gazzetta dello Sport piše o "veselju i boli" referirajući se na sreću svih u Juventusu zbog pobjede, ali i zabrinutosti zbog Federica Chiese koji je u 24. minuti teren napustio zbog ozljede zgloba.

Corriere dello Sport pak piše o "nevjerojatnom blitzu" Juventusa koji je u sedam minuta zabio tri komada, a uz to prilažu i sliku bijesnog Josea Mourinha. Isti je list dao Mourinhu ocjenu 4.5 uz objašnjenje kako "The Special One nije uspio naći rješenje dok se Roma urušila u zadnjim minutama igre".

Roma se ovim porazom udaljila od borbe za Ligu prvaka i sada za četvrtom Atalantom zaostaje devet bodova, dok se Juve popeo na peto mjesto s tri boda manje od kluba iz Bergama, no ipak uz utakmicu više.

Linker
17. svibanj 2024 10:57