Udarac Nikole Vlašić na gol Rome

 ANDREAS SOLARO Afp
KAKVA DRAMA

Roma u nadoknadi promašila penal, pogodila prečku, pa zabila, Vlašić i Jurić ostali bez pobjede!

Milan je, također u završnici, upisao 2:1 pobjedu nad Fiorentinom, Juventus lako protiv Lazija
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 13. studeni 2022. 17:07

Prava drama odvijala se na Olimpicu tijekom susreta Rome i Torina. Susret 15. kola talijanskog prvenstva završio je podjelom bodova (1:1), što se ispostavlja ne pretjerano veselim scenarijem za trenera gostiju Ivana Jurića, koji je sve do 94. minute držao tri boda u svojim rukama.

Hrvatskom stručnjaku vodstvo je donio Karol Linetty, veznjak poljske reprezentacije i ustaljeni starter Jurićeva sastava. Šansama i igrom izjednačenu utakmicu Poljak je prelomio u 55. minuti. Singo je ubacio s desne strane, a Linetty pravovremeno utrčao u kazneni prostor domaćina i sa svojih 176 centimetara visine nadskočio za glavu višeg Chrisa Smallinga.

Linettyju je ovo drugi gol u dresu Torina otkad je stigao iz Sampdorije na zimu 2020. godine. U svom drugom nastupu zabio je prvijenac, a od onda se nijednom nije upisao u strijelce.

Jose Mourinho, prije nego što je isključen zbog prigovora, povukao je potez koji je znatno narušio ravnotežu Torina. U igru je uveo Paula Dybalu, a Argentinac je namučio vratara Milinkovića-Savića, potom i izborio kazneni udarac u 90. minuti. Juriću je stigao poklon Andree Belottija, bivšeg igrača Torina, koji je propustio realizirati udarac s bijele točke (stativa).

Kada se činilo da Torino s Olimpica odlazi kao pobjednik, Nemanja Matić (90+4) silovitim udarcem s distance probio je mrežu raspoloženog vratara srpske reprezentacije i postavio konačan rezultat. Prethodno je Dybala pogodio prečku, a Matić je sjajno iskoristio odbijenu loptu. Nikola Vlašić je za goste odigrao cijelu utakmicu. Torino ima 21 bod na devetom mjestu ljestvice, a Roma će s 27 na jesensku pauzu.

Milan u nadoknadi do tri boda

Infarktnu završnicu gledali smo i na San Siru, gdje je Milan s 2:1 nadigrao nogometaše Fiorentine. Rafael Leao već u 2. minuti zabio je za vodstvo na asistenciju Oliviera Girouda i tako prekinuo kratkotrajni post - posljednji put portugalski napadač zabio je na Maksimiru, a potom mirovao četiri utakmice.

Antonin Barak (28) vratio je utakmicu na početak, a mreže su ostale netaknute sve do4. minute sučeva dodatka. Ubačaj s desna tražio je Antu Rebića (ušao u 86. minuti) koji se našao u skoku s vratarom gostiju, ali nijedan nije zahvatio loptu, pa je Nikola Milenković nespretnom reakcijom zabio autogol i donio nova tri boda Milanu. VAR je pregledavao pobjednički zgoditak, gosti su se mnogo bunili tijekom čekanja odluke, vjerojatno tražeći prekršaj Rebića na vrataru Terraccianu, ali glavni sudac pokazao je na centar, dakle priznao pogodak.

Šesta pobjeda Juvea zaredom

image

Moise Kean s loptom

VINCENZO PINTO Afp

Jesenski dio talijanskog prvenstva Juventus je zaključio 3:0 pobjedom nad Lazijom, ujedno i šestom ligaškom u nizu. Stara dama ‘stala je na noge‘ nakon kritičnog starta u sezonu, a Massimiliano Allegri dokazao je da zna riješiti probleme torinskog velikana.

Njegovo glavno rješenje, koje je pridonijelo spomenutom slavljeničkom razdoblju, istaknulo se i u pobjedi nad rimskim velikanom. Moise Kean kao dvostruki strijelac (43, 54) riješio je pitanje pobjednika i dokazao da je s pravom ‘izgurao‘ prvu zvijezdu Vlahovića iz udarnog sastava. Isti igrač kao starter je donio tri boda i u prošlom kolu protiv Verone (1:0).

Allegri je dao više slobode često osporavanom veznjaku Rabiotu, što se također pokazalo ispravnim potezom jer je dodavanje Francuza uvelike zaslužno za prvi zgoditak, a raspoloženo izdanje održao je do kraja ogleda, kao i mladi Fagioli, treće ime koje je Allegri gurnuo u prvi plan nakon poraza od Benfice u LP, kojom je Stara dama potpisala Europsku ligu. Treći gol zabio je Milik (89), a dodajmo da je Toma Bašić igrao do 59. minute za Lazio.

Linker
24. travanj 2024 16:18