Urbano Cairo

 Imago/imago Sportfotodienst/profimedia
NEZADOVOLJAN TRETMANOM

Šef hrvatskog stručnjaka više ne želi šutjeti: ‘Oštećeni smo točno 220 puta, mogli smo u Europu‘

Jurić se također žalio na sudačke odluke, no predsjednik je ponudio znatno opširniji komentar
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 16. studeni 2023. 20:51

Ivan Jurić prošlog je vikenda imao nekoliko kritika na račun suđenja u ogledu njegovog Torina protiv Monze. Susret je završio bez pobjednika (1:1), a hrvatski stručnjak smatrao je da je sudac Daniele Doveri napravio veliki propust, odnosno oštetio Torino za kazneni udarac.

- Ovo su dva izgubljena boda. Nije nam dosuđen čisti penal, ovo je već drugi put da se to događa protiv Monze. To je skandalozno - poručio je Jurić, koji je tijekom ogleda zaradio i žuti karton zbog prigovora.

Dosta opširniji istup na temu suđenja imao Urbano Cairo, predsjednik Torina. U srijedu je Cairo prisustvovao festivalu Orientamenti u Genovi, radi se o trodnevnom događaju koji okuplja uzorne pripadnike sportskog resora Italije u svrhu edukacije mladih, a tijekom manifestacije novinari su nakratko uhvatili predsjednika torinskog kluba.

image

Cairo i Jurić

Imago/imago Sportfotodienst/profimedia

- Nevjerojatno je koliko su nas suci oštetili. Vidio sam podatak da su u zadnje tri sezone suci donijeli ukupno 220 pogrešnih odluka u korist protivnika, a tek 50 u našu korist. Neke od tih odluka odnose se na nedosuđene kaznene udarce, golove koji su priznati protivnicima iako su neregularni, kao i neki koji su nama poništeni bez razloga - kazao je Cairo.

- Recimo da smo zbog toga izgubili sedam do osam bodova u svakoj od prethodnih sezona. Sigurno smo mogli imati bolji učinak, možda i zaigrati u Europi - završno je poručio.

Europsko iskustvo s Torinom glavni je Jurićev cilj otkad se pridružio klubu na ljeto 2021. godine. Pod vodstvom hrvatskog stručnjaka, Torino je dosad oba puta završio na 10. mjestu, a nakon 12 odigranih utakmica u aktualnoj sezoni borave na 11. mjestu sa 16 bodova.

Linker
29. travanj 2024 04:04