ANDREAS SOLARO
U VELIKOJ DVOJBI

Simeone ga ne želi, ali Atletico ga hoće unovčiti: Gdje će karijeru nastaviti nesretni hrvatski igrač?

Kada igra od prve minute uvijek zabije, a momčad pobijedi, uzorno se ponaša, htio bi ostati, ali...
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 06. kolovoz 2020. 22:39

Djelovao je dugo vremena, otkako je 2. rujna 2019. stigao u Romu na posudbu, kao da se nije najbolje snašao. Nije dobivao ni puno prilika, jer na njegovoj poziciji je neprikosnoven ljubimac navijača Edin Džeko. Nikola Kalinić nije imao ni sreće u jesenjoj dionici sezone 2019./20. jer se teže ozlijedio i mjesec i pol dana proveo na oporavku. U siječnju, kada je dobio priliku u Kupu protiv Parme, postigao jedan gol u pobjedi 2:0. No, u prvenstvu, uz status rezerve, gol je nedostajao da bi mu ojačalo položaj.

Sve vrijeme trener Rome Fonseca naglašavao je da Kalinić dobro trenira i da je pokazao da se na njega može računati kad je potrebno. Nova posudba? Kad je početkom ožujka napokon dobio priliku od prve minute, 32-godišnji Solinjanin je u Cagliariju postigao dva pogotka i jednom je asistirao Kluivertu za pobjedu 4:3. I onda se, naravno, umiješala viša sila i zaustavila ga u trenutku kada je napokon iskoračio. Koronavirus odgodio je prvenstvo do lipnja i promijenio opet odnose u momčadi. Nakon pauze opet je dobio manje prostora, iako je u ono malo minuta što je igrao, ostavljao dojam da je vrlo opasan po suparnički gol.

U posljednjih 9 utakmica prvenstva 6 je proveo na klupi, a u svakoj od tri koje je igrao kao starter (2 po 90, i jednu 77 minuta), postigao je pogodak. Uspješan je bio protiv Brescie, SPAL-a i u Torinu protiv prvaka Juventusa. Sve te tri utakmice Roma je pobijedila i potvrdila peto mjesto.

Nikola Kalinić ima obvezu s Romom do 31. kolovoza. Tada je po slovu ugovora automatski opet igrač Atletico Madrida. S tim klubom Kalinić ima ugovor do ljeta 2021. godine, ali su u Madridu već istaknuli da ga ne vide u svojim planovima za iduću sezonu. Roma je zbog Kalinićevih dobrih igara, ali i uzornog ponašanja, sada u ozbiljnim razmišljanjima da ga zadrži.

Problem je, međutim, što će Atletico htjeti unovčiti njegov transfer, s obzirom na to da ulazi u posljednju sezonu ugovora. Kada su ga dovodili iz Milana, platili su za njega 14,5 milijuna eura odštete. Roma je, kažu kroničari kluba, ponudila opciju još jedne sezone s plaćenom posudbom (lani su platili Atleticu 2 milijuna), što je zapravo kao da je otkupljen. No, veći novac Rimljani sigurno neće uložiti za igrača koji je u 33. godini. Kalinić je istaknuo da želi ostati u Romi i da je zadovoljan, a sada klub treba donijeti odluku i s Atleticom doći do dogovora koji će biti prihvatljiv za sve tri strane.

Linker
25. travanj 2024 15:24