Alessandro Sabattini/Getty Images
SVE JE VEĆ GOTOVO?

SITUACIJA JE RIJEŠENA, BOBAN JE BIVŠI? Talijani su objavili priču o njegovom kraju u Milanu, zna se i kada odlazi, no ključna stvar još nije učinjena

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. ožujak 2020. 10:23

Ako mu već nisu odbrojani, onda je sasvim jasno da Zvonimir Boban broj posljednje dane na mjestu sportskog direktora AC Milana. Priča koja je krenula proteklog tjedna nakon jednog njegovog intervjua u Gazzetti dello Sport sada se raspliće, a neki talijanski mediji kažu i da je već gotova, ali da to još samo treba službeno objaviti.

Dok se čeka dolazak Leipzigova "čudotvorca" Ralpha Rangnicka, Talijani pišu da je nekadašnji kapetan Vatrenih već dobio pismo od uprave na čelu s predsjednikom Ivanom Gazidisom. U tom pismu piše, da se malo i pjesnički poigramo, ne volim te više.

Drugim riječima, Gazidis je obavijestio Bobana da je bivši i da se njegov ugovor o radu raskida, prenosi Football Italia uz ogradu upitnika u naslovu njihovog teksta. Stoga, ovu informaciju ipak treba uzeti s dozom opreza, jer dok god klub (ili sam Boban) ne istupe javno i formalno, ništa se ne može zaključiti.

Bilo kako bilo, ova priča rasplesti bi se trebala u sljedećim danima. Zna se da Rangnick u svojim poznim godinama ide na ubrzani tečaj talijanskog jezika, zna se i da mu se spremaju pune, takozvane engleske menadžerske ovlasti. Boban se u spomenutom intervjuu Gazzetti jako obrecnuo na Gazidisa i Elliott korporaciju koji vode klub, što mu vodstvo nije moglo oprostiti.

Neće odmah, ali pretpostavlja se da za Bobanom ipak hoće krenuti Paolo Maldini, i to na kraju sezone. Tada bi otići trebao i trener Stefano Pioli, a Rangnick preuzeti funkcije sve trojice. Biti i sportski direktor (Boban) i tehnički direktor (Maldini) i trener (Pioli).

Linker
28. travanj 2024 14:28