Nikola Moro (lijevo)

 Maurizio Borsari/AFLO/Profimedia
OTKUPILI GA OD RUSA

Sjajna vijest za bivšeg veznjaka Dinama, dobrim igrama zaradio je angažman u Serie A

Nakon sezone na posudbi, Bologna je odlučila otkupiti njegov ugovor
Piše: SNObjavljeno: 02. srpanj 2023. 18:17

Nikola Moro ostaje u Bologni. Objavio je to talijanski klub koji je odlučio iskoristiti mogućnost otkupa ugovora 25-godišnjeg hrvatskog veznjaka od moskovskog Dinama.

Bologna je na svojim službenim stranicama objavila kako Moro i dalje ostaje član kluba, a Transfermarkt je objavio kako je s Talijanima potpisao ugovor do ljeta 2026. te da će Dinamo dobiti 6 milijuna eura na ime odštete.

Moro je sezonu počeo u Dinamu, ali je krajem kolovoza prošle godine otišao na posudbu u Bolognu. Moskovski klub je tada dobio 1,5 milijuna eura za njegovo ‘iznajmljivanje‘ na godinu dana. U Serie A Moro je odigrao 26 utakmice te postigao jedan gol i upisao pet asistencija. SofaScore je njegove igre ocijenila prosječnom ocjenom 6,89 te se nalazi na desetom mjestu po ocjenama što se tiče momčadi Bologne u prošloj sezoni.

Podsjetimo kako je Moro u Moskvu otišao iz zagrebačkog Dinama u ljeto 2020. godine i to za odštetu od 8,5 milijuna eura. Upisao je i jedan nastup za reprezentaciju Hrvatske i to na prijateljskoj utakmici protiv Bugarske u ožujku prošle godine.

Linker
27. travanj 2024 12:47