DANILO GEMITO Dppi Via Afp
UOČI UTAKMICE SEZONE

Sjajne vijesti za hrvatskog hit trenera koji više ne razmišlja o Premierligi: ‘To je prekrasno i čini me ponosnim‘

I premierligaši su ga htjeli angažirati, ali on je usredotočen samo na neprestani napredak
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 10. veljača 2023. 18:07

Ivan Jurić preuzeo je ulogu glavnog tenera Torina na ljeto 2021. godine. Sve do danas, profil ekipe doživio je velike promjene, a momčad su napustili ključni igrači poput Andree Belottija i Yusuffa Poulsena. Jurić je od početka radio odličan posao, premda su se u talijanskim medijima nerijetko pojavljivale informacije o kojekakvim trzavicama s upravom kluba. No, što ista ta uprava zaista misli o hrvatskom stručnjaku najbolje govore događanja uoči susreta s Milanom na San Siru.

Naime, Tuttosport iznosi da je Torino već pripremio novi ugovor za Jurića, iako trenutno važeći ugovor veže hrvatskog trenera za Olimpico Grande sve do ljeta 2024. godine. Dakle, uprava već sada želi biti sigurna da će zadržati Jurića, čak godinu i pol dana prije isteka inicijalnog dogovora.

‘Želim izvući maksimum‘

- Novi ugovor je spreman i rado ćemo ga produžiti, ali to će se dogoditi onda kada Ivan tako odluči - rekao je predsjednik kluba Urbano Cairo spomenutom talijanskom mediju.

image

Urbano Cairo, predsjednik Torina

LORIS ROSELLI Nurphoto Via Afp

Potom su pitali Jurića kada će pasti njegova odluka, ali nije im direktno odgovorio.

- Zahvaljujem predsjedniku, ovo me čini ponosnim i prekrasna je stvar. Ja samo želim izvući maksimum iz ove ekipe i dati sve od sebe. Možemo upasti u nevolje, ali uvijek ih moramo nadići da bismo došli do rezultata. Trenutno sam usredotočen samo na to, a ako uspijem, pričat ćemo o ugovoru - rekao je.

Jurić je tijekom jesenskog dijela sezone rezervirano govorio o očekivanjima. Kaotična forma Torina nije mu davala za pravo govoriti o dalekoj budućnosti, a on je ponavljao da je momčad u svojevrsnoj sivoj zoni, stoga je teško iznositi predikcije. No, "uranjena" ponuda kluba čvrsti je dokaz da Jurić radi fantastičan posao.

U prilog tomu govore i rezultati momčadi s Nikolom Vlašićem kao jednim od neizostavnih aduta u napadačkom redu. Torino je uoči 22. kola sedmi na ljestvici, toliko visoko nisu stajali još od šestog kola dok su držali šestu poziciju, da bi u međuvremenu "plesali" oko središnjeg dijela ljestvice.

image

Nikola Vlašić protiv Udinesea

ETTORE GRIFFONI Nurphoto Via Afp

Ne razmišlja o Premier ligi

Drugim riječima, Torino je sada pred vratima Europe, što u talijanskom prvenstvu podrazumijeva prvih šest pozicija. A na šestom je upravo Milan, koji u petak dočekuje Jurića na San Siru i nada se izlasku iz teške rezultatske krize. S druge strane, Torino bi pobjedom istopio razliku u odnosu na Rossonere na minus pet bodova, dakle u potpunosti otvorio utrku za poziciju koja iduću sezonu čini europskom.

Jurića su već pitali kakve izglede daje tom ostvarenju, ali nije želio brzati s prognozama, pa nije ni rekao ništa više od "vidjet ćemo, bitno je da napredujemo iz utakmice u utakmicu". U Torinu je naslijedio Davidea Nicolaa, koji je dobio otkaz nakon što je jedva izbjegao relegaciju u Seriju B. Torino je tada završio 17., a godinu kasnije - u debitantskoj Jurićevoj sezoni - završili su na 10. mjestu. Sve upućuje na to da će i ova sezona označiti dodatni iskorak ‘Granata‘, a Jurić je već sada dobio nagradu za odrađen posao.

Nottingham Forrest i Southampton krajem prošle godine pokazali su interes za hrvatskog menadžera, ali talijanski mediji sada pišu da Jurić uopće ne razmišlja o Premierligi.

Linker
05. svibanj 2024 04:40