TOM DUBRAVEC Cropix
NEIZOSTAVNI VATRENI

Sjajne vijesti za Hrvatsku i Zlatka Dalića: Marcelo Brozović se oporavlja, evo kada bi trebao zaigrati

Nakon što se Marcelo ozlijedio u Beču, doktor Saša Janković odmah nam je dao svoju prognozu
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 14. listopad 2022. 11:59

Marcelo Brozović dobro se oporavlja od ozljede mišića, liječnici Intera govore da sve ide po njihovim planovima i sljedeći tjedan imat će test nakon kojeg će biti jasnije kad će se točno vratiti na teren. Zaigrat će sigurno prije Svjetskog prvenstva za Inter i to ne jednu nego više utakmica.

To je odlična vijest za izbornika Zlatka Dalića koju je objavila Gazzetta dello Sport pomalo i s idejom da demantira rivalski Tuttsport koji je samo nekoliko dana ranije pisao kako Brozović neće više ove godine igrati za Inter te da će se utakmicama vratiti tek u dresu reprezentacije.

Što će sljedeći tjedan pokazati test Brozovićeva bedra bit će ključno za preciznu procjenu. Inter nakon toga igra 23. listopada s Fiorentinom, a potom ima ogled Lige prvaka s Viktorijom Plzen 26. listopada. Možda je prerano da se vrati na nekom od tih susreta, iako će to kazati liječnici, ali potom ga se očekuje, potvrde li se vijesti Gazzette. Recimo sa Sampdorijim 29. listopada ili kod Bayerna u Münchenu 1. studenoga? Rano je za precizniju najavu...

Nakon što je u Beču morao izaći s terena zbog ozljede u utakmici Lige nacija s Austrijom, doktor Vatrenih Saša Janković odmah nam je na Prateru rekao:

- Neće ga biti tri-četiri tjedna.

Nakon magnetske rezonance više se činilo da će se raditi o četiri, možda i pet tjedana. Upravo ove nedjelje proteći će tri tjedna. Najvažnije za Brozovića je da ozljeda bude prošlost, potpuno sanirana jer u slučaju ponavljanja tek bi se dogodio pravi problem. No, dobro je i da odigra nekoliko utakmica i uhvati formu do Maroka 23. studenoga i starta Mundijala.

Inter je bez njega izgubio od Rome, ali je nakon toga pobijedio Barcelonu i Sassuolo, te ove srijede osvojio bod na Camp Nou koji ga je doveo pred vrata prolaska skupine. Mnogi su hvalili kako je Turčin Calhanoglou odigrao tu rolu zadnjeg veznog u Barceloni, međutim Brozović je službeno proglašeni najbolji veznjak Serie A i jasno je da nedostaje ekipi.

Već dugo nedostaje joj i Romelu Lukaku, koji je odgađao povratak nakon ozljede i po najavama trebao bi sada zaigrati, svakako prije Brozovića. Njegovo stanje ne zanima samo Inter nego i Belgiju, našeg trećeg suparnika u Kataru.

Linker
18. travanj 2024 03:58