Slavlje AC Milana u šampionskom autobusu

 PIERO CRUCIATTI Afp
VIDEO: MATERIJAL ZA SUD

Slavlje Milana otelo se kontroli, umiješalo se i državno tužiteljstvo, sporni transparent nosio i Hrvat?

Talijanski mediji podsjećaju na slučaj iz 2007. godine, a isti bi mogao biti i njegov epilog
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. svibanj 2022. 12:59

Proslava titule talijanskog prvaka na crveno-crnoj strani Milana bila je burna. Vjerojatno slavlje traje i dalje, za vrijeme pisanja i objave ovoga teksta. Toliko su dugo, više od jednog desetljeća čekali navijači Rossonera na taj pothvat, a kad je krenulo ludovanje po gradu, tko li bi ga i mogao zaustaviti.

Da su neki igrači malko pretjerali u iskazivanju emocija, potvrđuje i stajalište državnog tužiteljstva Italije. Naime, Gazzetta dello Sport objavila je da je tužitelj otvorio istragu zbog dvije stvari. Prva je, sporan transparent koji se vijorio neko vrijeme na Milanovom šampionskom double-deckeru. Kroz otvoren krov poslana je poruka gradskom rivalu Interu na kojoj lijepo stoji:

- Zabijte si taj svoj pehar pobjednika Kupa u g**icu!

image

Sporni transparent u Milanovu autobusu

TWITTER SCREENSHOT

Držali su taj transparent jasno, svi igrači Milana pomalo, neće tu biti nekih pojedinačnih tužbi, već će se tužiteljstvo pretpostavlja se, orijentirati na kaznu za klub. Gazzetta podsjeća i na slučaj iz 2007. godine, kada je Milan osvojio Ligu prvaka, a Inter bio prvak Italije. Tada je Massimo Ambrosini, tadašnji igrač Milana, držao sličan transparent poruke Interu, da si isto mogu napraviti s trofejem za talijanskog prvaka. Milan je tada bio kažnjen.

No, s druge strane, postoji i slučaj Zlatana Ibrahimovića koji se na proslavi i neprimjereno derao. Slao je na taj način poruke Interovom igraču Hakanu Calhanogluu koji je ljetos Milan zamijenio Interom kako bi s njima osvojio naslov prvaka. Nije uspio, baš kao niti prošle sezone kada je bio u Milanu, a Inter je bio prvak.

- Pošaljite poruku Hakanu! - uzviknuo je Ibrahimović na čiji su povik navijači oko autobusa počeli svašta dobacivati.

Gazzetta dalje navodi i kako je sporan transparent u autobus stigao najvjerojatnije od strane navijača, a jedan od onih koji ga je nosio bio je i hrvatski nogometaš Ante Rebić. Tek se treba utvrditi kazna za Milanov kolektivni prijestup.

Linker
19. travanj 2024 00:48