Ivan Jurić

 FILIPPO MONTEFORTE Afp
TURBULENCIJE U ROMI

Slavni igrač brani Jurića: ‘Treba mu pomoć i zaštita, nije on kriv za ludilo koje se dogodilo‘

"I De Rossi je pokušao napraviti promjene, ali mu nisu dali vremena", kaže Di Biagio
Piše: SNObjavljeno: 19. listopad 2024. 14:00

Premda je u prvih pet utakmica na klupi Rome doživio samo jedan poraz (Elfsborg u Europskoj ligi), a u prvenstvu zasad osvojio sedam od mogućih devet bodova, Ivan Jurić odmah se suočio s pritiskom talijanskih medija i nogometne javnosti.

Početkom mjeseca Corriere dello Sport objavio je da mu nakon samo dva tjedna prijeti otkaz jer uprava kluba smatra da je zauzeo "pogrešan pristup prema igračima", a neizvjesnost u Romi traje i dalje. Čudnu je situaciju u razgovoru za TuttoMercato komentirao Luigi Di Biagio, bivši nogometaš Rome i talijanski reprezentativac koji je i sam osjetio zahtjevnosti trenerskog posla.

- Jurić nije kriv za ludilo koje se događalo na početku sezone. Siguran sam da će se jako dobro snaći na klupi, ali treba mu pomoć i zaštita. Hrvat nema nikakvu odgovornost za prijašnje događaje - naglasio je Di Biagio, koji je uvjeren da će Roma u nedjelju (20.45) pokazati najbolje izdanje protiv Intera.

Istaknuo je i razlike u pristupu Jurića i njegovog prethodnika Danielea De Rossija.

- Principi igre su drugačiji, posebno u obrambenoj fazi: Jurić traži markiranje igrača, dok je Daniele išao u drugom smjeru. I De Rossi je pokušao napraviti promjene, ali mu nisu dali vremena - zaključio je Di Biagio.

Linker
20. listopad 2024 09:52