Hoće li igrači Fiorentine ubuduće pobjede slaviti za saudijske vlasnike?

 LISA GUGLIELMI Nurphoto Via Afp
ODLAZE I ONI?

Slavni talijanski klub na prodaju? Arapi nude milijune, aktualni vlasnik bi u samo 3 godine zaradio bogatstvo

Talijanski mediji pišu kako bi Fiorentina mogla postati novi kub u saudijskim rukama.
Piše: SNObjavljeno: 22. lipanj 2022. 17:15

Hoće li još jedan klub iz pet najvećih europskih liga završiti u rukama saudijskih vlasnika? Prema pisanju talijanskih medija, to bi se vrlo lako moglo dogoditi.

Football Italia donosi kako je američki vlasnik Fiorentine, Rocco B. Commisso, nezadovoljan u kojem smjeru klub ide te da bi ga želio prodati. Dapače, talijanski medij javlja kako je Commisso frustriran s cijelom situacijom u talijanskom nogometu te da bi se što prije želio riješiti Viola.

No, Amerikanac neće klub prepustiti tek tako. Football Italia tvrdi kako je cijena koju želi dobiti za Fiorentinu 350 milijuna eura, a odmah su se javili potencijalni investitori iz Saudijske Arabije. Oni bi taj iznos bili odmah spremni platiti, a Commisso bi, ako se to dogodi, mogao dobro zaraditi. Naime, on je Fiorentinu kupio 2019. od braće Della Velle za 160 milijuna eura.

Povećana vrijednost kluba bi se mogla opravdati i činjenicom da je Commisso u ove tri godine započeo s izgradnjom velikog nogometnog kampa za koji se smatra da će biti jedan od najboljih u Italiji.

Linker
07. kolovoz 2022 04:14