ERWIN SCHERIAU Afp
FABIO CAPELLO

Slavni trener o izborniku Austrije: ‘Velika snaga Milana je što se suprotstavio dolasku tog čovjeka!‘

Upravo zbog izbornika Austrije iz Milana je otišao Zvone Boban. Uz pet milijuna odštete...
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 03. lipanj 2022. 14:23

"Maldini i Massara su vrlo dobro pogodili s transferima. Maldini je nevjerojatno talentiran i vrlo pametan. Paolo je preuzeo novi posao nedavno, činilo se da će mu trebati dosta vremena za učenje, ali on je već ostvario titulu prvaka. Shvatio je brzo kako treba raditi i kako ući u ovaj novi svijet nogometa, bitno drugačiji od onog kojeg gledaš kao igrač.

Riječ je o direktorima kluba koji je osvojio Serie A nakon punih 11 godina, a njih je silno nahvalio legendarni trener Fabio Capello. Prema njegovim riječima, Maldini u kombinaciji sa svojom karizmom ima veliki utjecaj na sve što se događa u klubu.

"Pogledajte pregovore s Hernandezom, Maldini će pronaći način da ga ostavi, iako Francuz ima bogatije ponude drugih klubova. Velika snaga ovog Milana proizlazi iz otpora dolasku Rangnicka. Maldini je i tada odigrao važnu ulogu. Elliott se odlučio kladiti na Ralpha, ali se klub tome usprotivio. Pokušali su dovesti osobu bez da su ljude u klubu pitali za mišljenje."

Podsjećamo da je tada važnu ulogu u Milanu odigrao Zvonimir Boban, koji je bio direktor nogometnog sektora i nadređen Maldiniju. Boban se žestoko okomio na ljude koji su predstavljali tadašnjeg vlasnika, jer su s Rangnickom dogovorili dolazak bez da su on i Maldini o tome imali pojma. Boban je tada javno istupio žestoko kritizirajući takav način rada, zbog čega je odmah dobio i otkaz. Kasnije je to "kompenzirao" tako što mu je sud dodijelio pet milijuna eura odštete...

Uglavnom, i Maldini je tada želio dati ostavku, ali Boban je odlučio sve svaliti na svoja leđa, a Maldini je ostao u klubu kako bi nastavio graditi viziju koju su zajednički postavili. Pioli je ostao trener, a Rangnick je u međuvremenu imao neuspješne izlete u Rusiju (Lokomotiv iz Moskve), a onda i u Manchester Unitedu.

Nedavno je preuzeo reprezentaciju Austrije s kojom večeras gostuje u sklopu Lige nacija u Osijeku.

Linker
26. travanj 2024 21:50