Ivan Jurić i Maurizio Sarri 

 DOMENICO CIPPITELLI Nurphoto Via Afp
NE MOGU IZDRŽATI

Slavni trener poludio nakon poraza u derbiju: ‘Uzmi novac i bježi, moje momke šalju na klanje‘

‘Apsolutno sam bijesan na UEFA-u i FIFA-u, nitko ne želi intervenirati‘
Piše: SNObjavljeno: 01. listopad 2023. 16:40

Pep Guardiola zasigurno je najglasniji trener kada su u pitanju tegobe zahtjevnog rasporeda. Španjolac čvrsto drži da krovne nogometne organizacije FIFA i UEFA s 50-ak utakmica u sezoni nogometašima čine veliko zlo. Naravno, Guardiola ima istomišljenike diljem svijeta, a jedan od njih je i Maurizio Sarri.

Trofejni talijanski stručnjak (Scudetto s Juventusom, Europska liga s Chelseajem) nije skrivao frustracije nakon što je njegov Lazio ostao poražen u derbiju s Milanom. Rossonerima su novu pobjedu (2:0) donijeli Christian Pulišić (60.) i Noah Okafor (88.), pa je Lazio "zapeo" na 14. mjestu ljestvice s tek sedam prikupljenih bodova u toliko odigranih utakmica.

image

Maurizio Sarri

GABRIEL BOUYS Afp

Sarri je zahtjevni tempo istaknuo kao jedan od glavnih razloga neuspjeha svoje ekipe, a pritom je slikovito govorio o nogometnim prilikama današnjice.

- Moramo sam mijenjati sastav zbog suludog rasporeda utakmica. Apsolutno sam bijesan na UEFA-u i FIFA-u, Seriju A i na sve koji su prihvatili napraviti ovako ludi raspored. Uzmi lovu i bježi, to je današnji nogomet. Šalju momke na klanje, a nitko ne intervenira. Pritom sav novac uopće ne dolazi do Serie C, u kojoj profesionalni nogometaš ne može ni zaraditi za život. Sav novac slijeva se na račun 40 ili 50 igrača - grmio je Sarri nakon poraza u Milanu.

Sarri u derbiju s Milanom zaista nije koristio sve najvažnije adute od početka. Ciro Immobile, Pedro i Daichi Kamada ušli su s klupe u drugom poluvremenu, što vrijedi i za Matiasa Vecina. Izgleda da igrači rimskog kluba ne mogu pratiti tempo utakmica, ove sezone natječu se i u Ligi prvaka, gdje su u prvom kolu remizirali s Atletico Madridom.

Idući izazov slijedi im upravo na europskom frontu. Lazio u vidu drugog kola E skupine stiže u goste Celticu, četiri dana nakon poraza od Milana.

Linker
11. svibanj 2024 17:25