MIGUEL MEDINA Afp
U ZATVORU PROVEO 26 GODINA

Šokantne scene u Italiji! U zasjedi ubijen vođa Interovih navijača, s pet hitaca pogođen u prsa i vrat

Navijači Intera su na poluvremenu utakmice napustili stadion kada su čuli tragičnu vijest
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 30. listopad 2022. 10:35

Inter je sinoć s 3:0 ispratio Sampdoriju s Giuseppe Meazze, a utakmicu je, osim dominacije Inzaghijeve momčadi, obilježila situacija iz poluvremena. Tada su, naime, Interovi ultrasi napustili stadion saznavši da je njihov bivši vođa Vittorio Boiocchi ubijen u zasjedi.

U Interovoj navijačkoj skupini Curva Nord 69-godišnjak je uživao status legende, a ubijen je u pucnjavi koja se u subotu, neposredno prije utakmice sa Sampdorijom, dogodila u Figinu, na zapadnoj periferiji Milana. La Gazzetta dello sport piše da je Boicchi pogođen s pet hitaca u prsa i vrat nedaleko od svoje kuće, te da je podlegao ozljedama ubrzo nakon što je, u teškom stanju, primljen u bolnicu San Carlo.

Nakon što je vijest o njegovoj smrti došla do Interovih najvatrenijih navijača na stadionu, oni su, u znak poštovanja prema pokojniku, povukli transparente i u poluvremenu ispraznili veliki dio tribine.

Boiocchi je posljednji put na čelo skupine došao 2019., preuzevši kontrolu i vrativši se na naslovnice talijanskih medija zbog svađe s bivšim partnerom Francom Caravitom, također jednim od vođa Interovih navijača. Potom je uhićen i osuđen na zatvorsku kaznu od tri godine i dva mjeseca, koja je naknadno zamijenjena kućnim pritvorom, zbog umiješanosti u iznudu (dva milijuna eura) poduzetnika Enza Coste.

Prema pisanjima Corriere della Sera, Boiocchi je u prošlosti imao deset pravomoćnih presuda za udruživanje u cilju međunarodne trgovine drogom, zločinačko udruživanje, ilegalno posjedovanje oružja, pljačku, otmicu i krađu, a u zatvoru je proveo ukupno 26 godina.

Linker
19. travanj 2024 03:46