Pablo Mari je bio jedna o žrtava strašnog napada

 FILIPPO MONTEFORTE Afp
OTKRIVEN JE I MOTIV

Šokantno priznanje ubojice iz hipermarketa: ‘Ubo sam ga nožem, no nisam stao, ubadao sam i druge ljude...‘

Pomahnitali ubojica iz hipermarketa otkrio motive stravičnog zločina
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 01. studeni 2022. 07:11

Andrea Tombolini, koji je u četvrtak nožem ubio jednu i ranio pet osoba u hipermarketu Carrefour u gradu Assagu, navodno je talijanskoj policiiji rekao kako je motiv njegovog sumanutog pohoda bila – ljubomora.

Među žrtvama Tombolinijevog stravičnog čina bio je i Pablo Marí, branič Arsenala na posudbi u Monzi, koji je u dućanu bio sa suprugom i sinom. Iako se u prvim trenucima činilo da se radilo o nasumičnom napadu, prema najnovijim informacijama, tome ipak nije tako. La Gazzetta dello Sport otkriva kako je 46-godišnji napadač izgubio kontrolu upravo kad kad je prepoznao Marija.

"Kada sam vidio da je on među kupcima, osjetio sam zavist jer on dobro, a ja sam bolestan. Ubo sam ga nožem kojeg sam imao u ruci i tu sam mogao stati, ali ne znam što me spopalo… Počeo sam ubadati i druge ljude", Tombolinijeve su riječi koje stoje u zapisniku ispitivanja pred milanskom sutkinjom Patrizijom Nobile.

Muškarac je zatvoren na psihijatrijskom odjelu bolnice San Paolo, pod jakim mjerama opreza kako bi se spriječio njegov eventualni pokušaj bijega. Tereti ga se za ubojstvo i dva pokušaja ubojstva. Napad ni u jednom trenutku nije opovrgnuo, a tužitelju Paolo Storariju također je rekao da ga je motivirao osjećaj zavisti.

Linker
24. travanj 2024 13:57