Borna Sosa i Nikola Vlašić

 Cropix
NOVA EPIZODA

Sosa stigao u novi klub! Potvrđena velika vijest, a spominje se i Vlašić: ‘S njim ne smijemo pogriješiti‘

‘Sretni smo zbog njega jer je profil koji smo tražili, on je igrač koji može podići kvalitetu ove momčadi‘
Piše: SNObjavljeno: 17. kolovoz 2024. 12:07

Torino započinje novu sezonu Serie A protiv Milana. U oba su kluba novi treneri, Paolo Vanoli debitirat će u Serie A nakon što je iz kluba otišao Ivan Jurić, dok je Paulo Fonseca već imao angažman u Romi od 2019. do 2021. Nakon pobjede nad Cosenzom i vjerojatnog prolaska u sljedeći krug Talijanskoga kupa, zanimljivo će biti vidjeti kako će se Torino suprotstaviti Milanu - bez prave obrane (u prošlom prvenstvu bio je četvrti najbolji u tom segmentu sa samo 36 primljenih golova), bez bivših Buongiorna i Rodrigueza te ozlijeđenog Schuursa.

U subotu je objavljeno da su Ajax, Borna Sosa i Torino FC postigli dogovor o posudbi igrača talijanskom klubu. Posudba stupa na snagu odmah i trajat će jednu sezonu, do 30. lipnja 2025. Ugovor uključuje opciju otkupa za Talijane. Ugovor 26-godišnjeg hrvatskog braniča s Ajaxom vrijedi do 30. lipnja 2028. godine.

Trener Torina Paolo Vanoli kratko je predstavio utakmicu s Milanom koja se igra u subotu od 20:45 na San Siru, a usput je prokomentirao i reprezentativca Vatrenih.

Kako definirate svoj Toro danas? Možete li nam dati mišljenje o Borni Sosi?

“Sretni smo zbog Borne Sose jer je on bio profil koji smo tražili. Svi smo jako sretni i zadovoljni. On je sigurno igrač koji može podići kvalitetu ove momčadi. Gdje je ovaj tim? U trenutku koji sam očekivao. To je proces koji traje, uvijek ideš korak naprijed, pa dva pa tri. Ovo je proces rasta, ne bojim se. Znam da, kao što sam uvijek govorio, treba strpljenja, koje ponekad nemaš, pa tako ni ja, jer želiš sve odmah, ali tu je predanost ovih momaka onome što želiš napraviti”.

Hoće li to biti vatreno krštenje u Milanu? Jeste li nešto posebno uvježbavali, posebno za obranu?

“Ponavljam, za mene su sve utakmice važne. Sigurno ćemo se suočiti s ekipom sastavljenom da se pokuša boriti za naslov prvaka."

Mogu li Vlašić, Ricci i Ilić u budućnosti igrati zajedno, dajući im odgovarajuće zadatke u fazi neposjeda?

"Radite veliku pogrešku jer fazu bez posjeda lopte morate odraditi s 10 igrača, oni su dio momčadi. Da biste dobro odradili fazu bez posjeda, kao što rade velike momčadi, morate početi s napadačima. U isto vrijeme, faza napada u posjedu mora početi s našim braničima. Iskreno, tko god izađe na teren mora biti dio ovog projekta. Današnji nogomet uvijek raščlanjujemo na pojedince, odnosno pojedinac ima karakteristike koje ja s pravom moram staviti u okvire svoje ideje o nogometu jer Duvan ima neke karakteristike, Sanabria druge, vezni igrači imaju karakteristike koje su možda puno više tehničke, ali trebali bismo ići dalje i tražiti rješenje".

Koliko je ovaj Toro kompletan u postocima? Koliko još igrača očekujete?

"Dobro znamo da ova momčad nije kompletna, tehnički direktor i predsjednik su to već rekli. Ja mislim samo jedno, u nogometu nakon godina iskustva više volim biti strpljiv i bez žurbe uzeti igrače koje trebam. Sigurno, ovo je ponekad gubljenje vremena, ali u ovom prijelaznom roku su se sve momčadi na tržištu borile koliko su mogle jer Premier liga je uvijek u prednosti nad svima."

image
GIUSEPPE MAFFIA

Kada će se Schuurs vratiti?

“Iskoristit ću ovu priliku da napravim popis dostupnih igrača. Počevši od Perra, kao što znate, imao je malu operaciju u Londonu koja je prošla vrlo dobro. Morat će se podvrgnuti nekim kontrolama sljedećih tjedana, ali mislim da ću moći računati na njega. Srećom, manje je ozbiljno nego što se očekivalo, ali to je još uvijek dug proces. Zatim imamo Vlašića koji je počeo trčati srednjim intenzitetom. I ja ću vam reći da smo izgubili dosta vremena na Vlašiću i sada bih radije pričekao još tjedan dana i imao ga za cijelo prvenstvo. Znam da je tom dečku jako stalo i to je super, ali ponekad se treba suzdržati jer s Vlašićem više ne smijemo pogriješiti s obzirom na to da je i prošle godine obnovio ozljedu. Srećom, sad bi trebao biti dobro i s njim smo na jednom višem nivou.

Kakav Toro očekujete protiv Milana?

“Ne stavljam pritisak na svoj Torino. Samo želim vidjeti, kao što sam rekao, gradivni element rasta. Tada nas sigurno čeka velika momčad. Ne želim vidjeti samo tehničku razinu jer ti sjajni timovi također podrazumijevaju ono što ja tražim: kvalitetu i žrtvu. Jer ako razmišljamo o odlasku na San Siro i igranju sjajnog nogometa 90 minuta, mislim da je to još uvijek pomalo veliki san. Volim sanjati, ali ne u ovoj mjeri. Također moramo shvatiti da postoji više utakmica u tijeku sezone i moramo se znati nositi s više različitih situacija tijekom jedne utakmice, i to s velikom poniznošću. Ono je najvažnije”.

Linker
17. rujan 2024 11:50