VINCENZO PINTO Afp
ŠEF NAPOKON POTVRDIO RASTANAK

‘Spalletti je slobodan čovjek. A ta izjava je bila totalni šok za sve, čak me i trener gledao u šoku‘

‘Mi smo mu treneru dali izvrstan materijal, a on igračima pomogao da napreduju‘
Piše: SNObjavljeno: 29. svibanj 2023. 07:58

O sudbini Luciana Spallettija na klupi šampionskog Napolija dugo su trajala nagađanja, a predsjednik Aurelio De Laurentiis suzdržavao se konkretnih odgovora.

Sada je napokon čelnik novog talijanskog prvaka potvrdio da Spalletti uistinu odlazi nakon što je Napoliju donio naslov prvaka poslije 33 godine.

- Spalletti je slobodan čovjek. Kada vam netko dođe i kaže da je napravio sve što može i da je gotovo jedno poglavlje njegovog života...rekao mi je da bi volio uzeti godinu dana odmora. Što sam treba napraviti? Reći mu ne? Donio mi je veliki uspjeh i hvala mu. Sada je jedino pošteno da nastavi raditi ono što voli i želi, rekao je De Laurentiis i tako potvrdio da Napoli traži novog trenera.

Otkrio je predsjednik i zanimljiv detalj koji datira od prošlog ljeta kada su klub napustile zvijezde poput Lorenza Insignea, Driesa Mertensa i Kalidoua Koulibalyja.

- U lipnju prošle godine održao sam presicu na kojoj sam morao objaviti kako su nas napustili mnogi igrači koji su se smatrali važnima. Novinari su me tada pitali, s obzirom na odlaske, što mislim o ovoj sezoni i ciljevima, a ja sam rekao da bismo mogli osvojiti scudetto. To je bio totalni šok za sve, čak me i Spalletti gledao u šoku jer nije znao koga ćemo dovesti. On je bio sjajan trener ovim momcima. Treneri na tržištu se dijele na one koji žele kontrolirati tržište i one koji se žele posvetiti treniranju. Mi smo mu dali izvrstan igrački materijal, a on im je pomogao da napreduju, dodao je De Laurentiis.

image

Aurelio De Laurentiis

ELIANO IMPERATO Controluce Via Afp

Neki od spomenutih igrača koji su se pokazali kao pravi hitovi su južnokorejski stoper Kim Min-jae i gruzijski krilni igrač Kvicha Kvaratskhelia, dok je u napadu eksplodirao Victor Osimhen koji je doveden 2020. godine iz Lillea. Nigerijac je ove sezone najbolji strijelac Serie A s 25 golova, te na kontu ima 4 pogotka više od Lautara Martineza.

Linker
24. travanj 2024 19:48