GABRIEL BOUYS Afp
PROMJENA U REDOVIMA PRVAKA

Spalletti potvrdio odlazak, evo tko bi ga mogao naslijediti: ‘Odluka je donesena, nije pala iz vedra neba‘

Spalletti je u Napulj donio naslov talijanskog prvaka nakon 33 godine, ali čini se da odlazi
Piše: SNObjavljeno: 22. svibanj 2023. 10:20

Prema svemu sudeći Luciano Spalletti od sljedeće sezone više neće biti Napolijev trener.

Potvrdile su to i same Spallettijeve riječi nakon nedjeljne 3:1 pobjede protiv Intera u derbiju Serie A.

- Odluka je praktički već donesena. Čovjek se ne predomišlja svakog dana. To je situacija koja se kuhala već neko vrijeme. Ako niste uvjereni da možete ljudima pružiti što zaslužuju, onda je u redu donijeti zaključak da je došao kraj i držati se svoje odluke. To nije odluka koja je pala iz vedra neba, objasnio je Spalletti.

Spalletti je u Napulj donio naslov talijanskog prvaka nakon 33 godine, ali čini se kako u klubu već traže njegovu zamjenu. Dobro upućeni Gianluca Di Marzio javlja kako su Vincenzo Italiano iz Fiorentine i Bolognin Thiago Motta u uskoj konkurenciji za njegovog nasljednika, kao i Gian Piero Gasperini čiji je Aurelio de Laurentiis veliki obožavatelj.

Spalletti je u Napulju od srpnja 2021. godine i upisao je 60 pobjeda u 93 utakmice, a navodno je do spora sa Spallettijem došlo zbog produljenja ugovora i visine plaće.

A gdje će Spalletti nastaviti karijeru zasad nije poznato. Napulj je bio deveta različita postaja njegove karijere nakon Empolija, Sampdorije, Venezije, Ancone, Udinesea, Rome, Zenita i milanskog Intera.

Linker
19. travanj 2024 16:43