Igor Tudor

 Sameer Al-doumy/afp/profimedia
ZRELI ZA PROMJENE

Sprema se smjena u prvaku Serie A, Tudor među kandidatima, favorit je talijanska Zlatna lopta

U odnosu na prošlu sezonu, Napoli je u ovoj fazi 11 bodova lošiji i muči se u Europi
Piše: SNObjavljeno: 12. studeni 2023. 16:30

Aktualni prvak Napoli je nakon neočekivanog domaćeg poraza od Empolija (0:1) odlučio izvijestiti navijače o novim koracima. Predsjednik Aurelio De Laurentiis navodno je dao naslutiti smjenu trenera Rudija Garcije, a prema prvim glasinama radi se o legendi talijanskog i svjetskog nogometa - Fabiju Cannavaru.

Predsjednik je odlučio da je vrijeme za promjene nakon razočaravajućeg remija Lige prvaka (1:1) s Union Berlinom sredinom tjedna te nakon spomenutog poraza od 17. momčadi Serie A.

image

Aurelio De Laurentiis i Rudi Garcia

ANSA Afp

Garcia je iznenađujuće iz udarne momčadi izbacio Kviču Kvaratskheliju, Piotra Zielinskog i Natana, prebacivši se na formaciju 4-2-3-1 s Giovannijem Simeoneom uz podršku Giacoma Raspadorija.

Nije to baš dobro funkcioniralo jer se već u prvome poluvremenu vidjelo da nešto ne štima pa se francuski stručnjak brže-bolje vratio na 4-3-3 od 55. minute. Čak ni time nije uspio optimizirati igru, što je kaznio Viktor Kovalenko pogotkom u sudačkoj nadoknadi.

Prema Football Italia, predsjednik De Laurentiis u nedjelju je još jednom otišao u svlačionicu na poluvremenu, a već je bio učinio isto u nekoliko nedavnih utakmica, uključujući i spomenuti susret s Union Berlinom.

image

Fabio Cannavaro

ELIANO IMPERATO Controluce Via Afp

De Laurentiis je potom objavio silenzio stampa (odluka da se novinama privremeno uskrate informacije, op. a.) te je zabilježeno da je u nedjelju na tribinama sjedio pored braće Fabija i Paola Cannavara.

Cannavaro je rođeni Napolitanac, proizvod Napolijeve akademije koji je ostvario zavidnu karijeru, osvojivši 2006. s Italijom naslov svjetskog prvaka, kao i Zlatnu loptu.

Fabio je u veljači 2023. raskinuo suradnju s Beneventom (tada Serie B, od ove sezone Serie C), gdje mu je Paolo radio kao pomoćnik.

Drugi kandidat, kako su Sportske novosti već pisale, bio bi Igor Tudor, koji je ostvario zapažene rezultate u Udineseu, Veroni i Olympique Marseilleu.

U odnosu na prošlu sezonu, Napoli je u ovoj fazi 11 bodova lošiji i muči se u Europi. Nakon reprezentativne stanke slijedi im niz zahtjevnih utakmica protiv Atalante, Real Madrida, Intera i Juventusa.

Linker
28. travanj 2024 19:29