ANDREAS SOLARO/AFP
Zanimljivi okršaji

Srijeda velikih utakmica: Juventus napada Milan, Barcelona u Bilbau, manchesterski derbi...

Navijači su očekivano senzacionalnu priču o povratku veterana u Juventus dočekali sarkazmom
Piše: Dražen Krušelj/Jutarnji listObjavljeno: 06. siječanj 2021. 13:46

Nepoderivi Zlatan Ibrahimović poslužio je ove sezone kao inspiracija suigračima u Milanu, vođeni njegovom šampionskom rukom, oni su uspavanog diva napokon trgnuli iz letargije, a u sljedećem poglavlju Serie A "Ibra" bi trebao poslužiti kao nadahnuće konkurenciji.

U predvečerje derbija Milan vs Juventus, talijanski mediji serviraju senzaciju - Juve razmišlja o povratku veterana Fabija Quagliarelle. Podatak da se napadač Sampdorije nalazi na pragu 38. rođendana, očito ne predstavlja prepreku transferu. Iskustvo nije problem nego rješenje, rezonira Andrea Pirlo nakon što se uvjerio u golgetersku moć Cristiana Ronalda (vodeći strijelac lige sa 14 golova).

Navijači su očekivano priču dočekali sarkazmom, "čeka se još povratak Bettege i Platinija", ali u Juventusu polako traže zamjenu Paolu Dybali, koji oklijeva produžiti ugovor. Dok se ne dogodi, od tandema "Dybaldo" očekuje se da zaustavi zahuktali Milan i zadrži "staru damu" u šampionskoj utrci.

Na prijelazu u novu godinu "rossoneri" jurišaju do pobjeda bez ozlijeđenog Zlatana, jer cijela je momčad spremna na žrtvu, tako da u prvi plan uvijek iskoči drugo lice. Vratar Donnarumma bio je junak pobjede protiv Beneventa za vikend, kada je suparnik rafalnom vatrom zasipao njegova vrata (25 udaraca), ali doprinos pobjedi dali su i Leao, Rebić, Kessie, Kjaer. U drugom velikom derbiju dana United i City se u polufinalu liga kupa bore za prevlast u Manchesteru.

Prije godinu dana, na istoj stepenici, Guardiola je u uzvratu na Etihadu zamalo ispustio iz ruku veliku prednost iz prvog dvoboja (3-1). Izgubio je 0-1, i na kraju ipak osvojio trofej pobjedom protiv Aston Ville u finalu. Solskjaer je nakon puno lutanja u prosincu pronašao pobjedničku formulu, i blagi je favorit, jer je Cityjevu svlačionicu prošlog tjedna poharao koronavirus.

U istom terminu (21 sat) Barcelona na vrućem terenu u Bilbau jedino pobjedom može zadržati izglede da u nastavku kampanje napadne madridski dvojac na vrhu La Lige. PSG večeras predstavlja Mauricija Pochettina protiv St. Etiennea.

Linker
23. svibanj 2024 11:08