Gianluca Zambrotta i Antonio Cassano

 ALESSIO TARPINI Nurphoto Via Afp
ŠOU U PRIJENOSU UŽIVO

‘Što priča Mourinho? Ta nula od trenera koja stalno vrijeđa igrače? Nikada se nisam potukao s Livajom‘

Nije Antonio Cassano štedio Josea Mourinha u podcastu kod Christiana Vierija, kao što je i obećao
Piše: SNObjavljeno: 12. travanj 2023. 06:43

Ne prestaje javna polemika koju su si međusobno "skuhali" Jose Mourinho i Antonio Cassano. Nekadašnji trener i igrač madridskog Reala sukobili su se, reklo bi se, sasvim slučajno. Nakon što je Cassano prozvao Mourinha da je "glumac i nula", na jednoj je press-konferenciji, i to nakon pobjede njegove Rome u gostima kod Torina, Mourinho pričao o sukobu kojeg su Cassano i Marko Livaja imali 2013. godine, dok su obojica igrača bili članovi Intera.

Cassano je najavio da će u utorak navečer na BoboTV-u, podcastu legendarnog napadača Christiana Vierija ispričati sve.

- Dragi pratitelji. Sutra navečer ću na Bobo TV-u ispričati sve. No sada želim reći nešto o Mourinhu i Livaji. Posvađao sam se s Livajom. Rekli smo si svašta, ali je nakon dva dana sve bilo završeno i nastavili smo kao prijatelji. Majka me naučila da se ničega i nikoga ne bojim. Svađao sam se s 30 tisuća ljudi - rekao je Cassano pa se obratio poimence Mourinhu:

image

Jose Mourinho

LINDSEY PARNABY Afp

- Onome tko ti je otkrio što se dogodilo reci da je između nas stalo 20 ljudi. Nikad nije došlo do fizičkog obračuna. Taj zečić ti govori samo sranja. A to je još jedno sranje u načinu na koji radiš s momčadima. Nikada se nikoga i ničega nisam bojao. Na Bobo TV-u ću reći još toga - poručio je Cassano.

A onda je stigao utorak i gostovanje u podcastu kod Vierija kojeg su čekali mnogi...

- Zašto Mourinho priča da sam se sukobljavao s Livajom? Da, kunem se na sve što imam, nikada se u mojoj 18-godišnjoj karijeri nisam fizički sukobio ni sa jednim igračem. Bilo je svega, svađao sam se i s predsjednicima, igračima, ekonomima, jednom sam čak i trenera gađao televizorom, ali nikada se nisam potukao ili fizički sukobio i sa kime.

Zatim se osvrnuo na Mourinhove prozivke da u Romi i Milanu ništa nije osvojio, a da će Cassana u Realu pamtiti samo po njegovoj jakni...

- Znate li zašto sam umjesto Juventusa svojedobno odabrao Romu? Zbog nogometa, ljubavi, strasti i zabave. Da sam htio samo pobjeđivati išao bih u Juve. Pitajte Tottija ili De Rossija, reći će vam da sam u pet godina u Romi bio taj koji je dirigirao zabavom. Mourinho je osvojio neki internacionalni kup s Romom, ali on podcjenjuje, unizuje svoje igrače i vrijeđa ih. Mene baš briga za trofeje, uvijek sam igrao da bi navijači bili zadovoljni.

Cassanov nastavak bio je jednako eksplozivan, sve u jednom dahu...

- Pamte li me samo po jakni u Realu, gospodine Mourinho? Imao sam i dva ručna sata, četiri prstena, a zbog toga što sam bio debeo s 23 godine, zvali su me "Gordito". Bio sam fenomen.

Nastavio je o Mourinhu:

- Nisam nikada govorio loše o njemu, ne osuđujem ga na osobnoj razini, ali nastavit ću ga kritizirati kao djelatnika u nogometu. Zna i on gdje si može nabiti te sve njegove trofeje, shvatili ste i vi vjerojatno - rekao je uz smijeh pa nastavio:

- Mourinho, ti nikada nećeš biti ni do Guardiolinog nožnog palca. On je fenomenalan trener, ti si nula! Nikad nisi poštovao igrače, samo si ih vrijeđao. Uči od Spallettija ili De Zerbija koji igraju spektakularan nogomet. Kao trener, ti si nula. Novinari u Italiji te se boje, ne smiju te ništa pitati, samo ti se ulizuju...

Linker
19. svibanj 2024 01:28