REUTERS/Alberto Lingria
GOLEMA KRIZA

ŠTO TO RADE S JEDNIM OD NAJTROFEJNIJIH EUROPSKIH KLUBOVA? Projekt u kojem je Hrvat glavno lice ima neizvjesnu budućnost, sve je opet na prodaju!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. rujan 2019. 13:30

Kriza u statusnom simbolu talijanskog nogometa, velikom AC Milanu čini se, iz dana u dan poprima sve veće razmjere. Zapravo, otkako je iz kluba otišao Silvio Berlusconi, nikako da sve dođe "na zelenu granu". Vlasnici s istoka ne donose klubu stabilizaciju, tavori se bliže sredini ljestvice nego vrhu, a zadnji trofej već je u vitrinama poprimio dostatan sloj prašine.

Iako je tek relativno nedavno preuzela vođenje kluba, korporacija Elliott već prodaje AC Milan. Cijeli posao procjenjuje se na otprilike milijardu eura, a novi vlasnik trebao bi postati Bernard Arnault, francuski modni magnat.

Tako doznaje list La Repubblica koji navodi da bi se po dolasku Arnaulta na trenersko mjesto trebao vratiti Max Allegri, nekadašnji trener crveno-crnog sastava sa San Sira.

One koji pomnije prate rad i strukturu Milana, znaju da se Elliott nije namjeravao dugo zadržavati u vlasničkom udjelu kluba. Njihova je namjera bila tek financijski stabilizirati klub nakon što ga je svojim financijskim dubiozama oštetio bivši predsjednik Yonghong Li. Čini se da je sada pravo vrijeme da se dogodi nova velika transakcija.

Ako se Allegri i vrati na klupu, to neće biti još ove sezone, pa je vrlo vjerojatno da on neće biti nasljednik Marca Giampaola koji se bori s rezultatskom krizom. Treba napomenuti da je Arnault među ostalim i vlasnik brenda Louis Vuitton, a da je vrijednost preuzimanja kluba odmjerena na 960 milijuna eura.

Torinski list koji je o ovome pisao u svom današnjem izdanju nije spominjao status ostatka sadašnje uprave u kojoj su Zvonimir Boban i Paolo Maldini. Za vjerovati je da se njihove funkcije nakon eventualnog preuzimanja neće mijenjati, ali i tu može doći do promjena.

Linker
04. svibanj 2024 00:10