ALBERTO PIZZOLI Afp
MILANSKI DERBI

Sudar divova na San Siru: ‘Vezni red koji predvodi Marcelo Brozović je božanstven! Ti ljudi su strojevi‘

Broz u 12 nastupa ima dva gola i tri poraza, Perišić gol i 6 asista u 13 duela, Rebić čeka trijumf
Piše: Tomislav Juranović/JLObjavljeno: 05. veljača 2022. 08:47

Derby della Madonnina, klapa 301., odnosno 230., ako se gledaju samo službene utakmice. I, ujedno, trenutačno najveći gradski derbi, ako se gledaju pozicije na ljestvici unutar "liga petice" ove sezone. Meč koji na početku veljače, pod svjetlima monumentalne milanske nogometne Scale, može odrediti tijek bitke za naslov prvaka...

Derbi za koji Nicola Berti, Interov velikan koji je za "nerazzurre" igrao deset godina (od 1988. do 1998.), jučer u najavi, bez rukavica tvrdi:

- Inter se nema čega plašiti. Zašto? Rješenje leži u veznome redu. Interova veza nemjerljivo je bolja od Milanove. Calhanoglu, Barella i Brozović igraju kao strojevi, kao da oduvijek igraju zajedno. U ovome času, u Serie A ne postoji bolje "srce momčadi". Pumpa na sve strane, a ujedno je najzdraviji dio ekipe. Božanstveno - kliče Berti.

image
ALBERTO PIZZOLI Afp

Rebić trenira odvojeno

Njegov eho, očito, vrlo je dobro čuo i Milanov trener Stefano Pioli, koji, svjestan Interove snage na sredini terena, namjerava Kessieja staviti malo naprijed, kako bi Milanov pit-bull u svom posljednjem milanskom derbiju igrao "flastera" na Marcelu Brozoviću. A upravo je Hrvat u žiži svega što okružuje subotnji sraz (18 sati) na San Siru.

I dalje je top priča možebitni odlazak u Barcelonu, koji je itekako na stolu, s obzirom na to da Broz (još) nije produljio ugovor s Interom, što je, ujedno, u korelaciji s robusnim Bjelokošćaninom koji će ga čuvati; ni on neće produljiti ugovor premda mu Milan nudi 6,5 milijuna eura po sezoni (Brozoviću Inter nudi 6), Kessie traži 8,5, i to predstavlja problem preko kojeg se izgleda ne može slomiti igračeva želja za odlaskom. S, dakle, dva najbitnija igrača u momčadi koji planiraju odlazak, Inter i Milan kreću u duel, u kojem je najavljen i Ivan Perišić na mjestu lijevog wing-backa za današnjeg domaćina, dok je Ante Rebić i dalje u statusu rekonvalescenta. Prema najavama milanskih kroničara, danas neće započeti susret, a posljednji trening otkrit će Pioliju može li Imoćanin biti na klupi.

image
MIGUEL MEDINA Afp

Inter, za razliku od derbija u studenome (1-1), ulazi s čelne pozicije, gard izabranika Simonea Inzaghija opet je šampionski, dok činjenica da su od Milana izgubili u samo jednom od proteklih 11 ligaških susreta, dodatno puni rezervoare samopouzdanja.

Zlatan ili Giroud

Trećeplasirano u ligi je upitan i Ibrahimović, neće biti Fikorija i Kjaera, što je značajan udarac, no i Inter je bez Corree, Alexisa Sancheza i novopridošlog Gosensa. Ipak, četiri boda "fore" domaćina i mogućnost odljepljivanja na (ne)dostižnih sedam bodova prednosti, Džeki i prijateljima stvara bitno manji pritisak.

"Ključan bi mogao biti upravo taj duel Kessieja i Brozovića, Interova metronoma, čije bi eventualno gašenje moglo naškoditi planu igre Intera, no istina je da bi žrtvovanje Kessieja moglo osloboditi prostor Barelli, a talijanski reprezentativac obožava takve utakmice. Ako se, uz Kessieja, Bennacer i Tonali uspiju nametnuti suparničkom veznom redu, Milan ima izgleda, no nedostajat će mu, ako ne zaigra, i ta sušta, neslomljiva energija Zlatana Ibrahimovića. Giroud je sjajan napadač, ali - nije Ibra", nadovezuju se na temu talijanski novinari.

image
GIUSEPPE CACACE Afp

Koliko su Hrvati važni u derbiju, pokazuje sljedeća činjenica: Brozović u 12 nastupa ima dva gola i samo tri poraza, Perišić jedan gol i čak šest asistencija u 13 utakmica, dok Rebić još čeka prvi trijumf u gradskom derbiju...

Linker
19. svibanj 2024 16:14