Paul Pogba

 DIA Griffoni Ettore/ipa/abaca/abaca Press/profimedia
NAJAVIO ŽALBU

Suspenzija uništila svjetskog prvaka: ‘Tužan sam i slomljen, uskoro će cijela priča postati jasna‘

U četvrtak je odobren zahtjev sportskog tužitelja, igrač misli da je presuda pogrešna
Piše: HINAObjavljeno: 29. veljača 2024. 16:56

Veznjak Juventusa I francuske reprezentacije Paul Pogba će se žaliti Arbitražnom sudu za sport na četverogodišnju suspenziju koja mu je izrečena u četvrtak.

Sky Sport Italija i LA Repubblica izvijestili su u četvrtak da je odobren zahtjev sportskog tužitelja za četverogodišnju zabranu Pogbi koji je u kolovozu prošle godine bio pozitivan na doping.

"Danas sam obaviješten o odluci Talijanskog nacionalnog suda za borbu protiv dopinga (NADO Italia) i vjerujem da je presuda pogrešna", rekao je Pogba u izjavi.

"Tužan sam, šokiran i slomljen jer mi je sve što sam izgradio u mojoj profesionalnoj igračkoj karijeri oduzeto. Kao posljedica najavljene odluke, žalit ću se pred sudom arbitraže za sport", dodao je svjetski prvak iz 2018. godine.

"Kad budem oslobođen zakonskih ograničenja, cijela priča će postati jasna, ali nikada nisam svjesno ili namjerno uzimao bilo kakve suplemente koji bi kršili antidopinške propise", istaknuo je Pogba koji je za francusku reprezentaciju odigrao 91 utakmicu i zabio 11 golova.

Pogbu je u rujnu privremeno suspendirao Talijanski nacionalni sud za borbu protiv dopinga jer je bio pozitivan na zabranjenu tvar testosteron.

Naime, test obavljen nakon Juventusove pobjede 20. kolovoza protiv Udinesea 3-0 na otvaranju sezone u Serie A, otkrio je kod Pogbe testosteron, hormon koji povećava izdržljivost sportaša. Pogba je je tada bio zamjena i nije ulazio u igru na toj utakmici.

Pozitivan je bio i drugi uzorak u listopadu.

Tridesetogodišnji Pogba, koji je negirao uzimanje dopinga, ima ugovor s Juventusom do lipnja 2026. godine.

Linker
22. travanj 2024 12:54