Marcelo Brozović

 DANIELA PORCELLI/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Daniela Porcelli/zuma Press/profimedia
VEČER ZA PAMĆENJE

Svi hvale Interovog čovjeka odluke, a evo što se dogodilo nesretniku kojeg je zamijenio Brozović

U utakmicama protiv najvećeg rivala, argentinski napadač dobiva posebnu inspiraciju
Piše: SNObjavljeno: 16. svibanj 2023. 23:30

Lautaro Martínez specijalizirao se za "Derby della Madonnina". Osim što je argentinski napadač potvrdio plasman Intera u istanbulski finale, još se jednom pokazao posebno raspoloženim u utakmicama protiv najvećeg rivala. Pogodak u uzvratu bio mu je ukupno osmi u utakmicama protiv Milana, a niti jednoj momčadi, u dresu Intera, nije zabio više pogodaka. U dvobojima protiv Rossonera, za Inter su više zabijali jedino Giuseppe Meazza (12) i István Nyers (11)

Ujedno, ode li Lautaro s Interom do kraja u istanbulskom finalu, u kojemu će ih čekati ili Real Madrid ili Manchester City, 25-godišnji napadač mogao bi ispravljati i druge povijesne knjige. Naime, kako je Argentina u katarskim pustinjama potkraj prošle godine osvojila titulu svjetskih prvaka, Lautaro tako ima priliku u istoj sezoni postati svjetski prvak s reprezentacijom i europski prvak s klubom. Taj pothvat u povijesti zabilježila su tek devetorica igrača, čime bi on postao jubilarni, deseti.

Prije njega to su uspjeli Sepp Maier, Paul Breitner, Hans-Georg Schwarzenbeck, Franz Beckenbauer, Gerd Müller i Uli Hoeness (1974. Bayern i Zapadna Njemačka), Christian Karembeu (1998. Real Madrid i Francuska), Roberto Carlos (2002. Real Madrid i Brazil) i Raphaël Varane (2018. Real Madrid i Francuska).

A Talijani javljaju i što se dogodilo sa Henrikom Mhitarjanom koji je morao zbog ozljede napustiti dvoboj potkraj prvog poluvremena i prepustiti mjesto u momčadi Marcelu Brozoviću. Lijeva noga nije izgledala dobro, a bolna grimasa na licu veznjaka Intera to je samo potvrđivala. Nedugo nakon što ga je u ruke uzela medicinska služba kluba, objavljeno je da je Mhitarjan istegnuo kvadriceps. Još uvijek nije poznata težina ozljede, ali bit će pod znakom pitanja za sljedeću utakmicu koju Inter igra za vikend protiv novog prvaka Napolija.

Linker
03. svibanj 2024 00:40