SYLVAIN THOMAS Afp
OGLASIO SE NAKON 3 MJESECA

Svi su čekali obraćanje HR trenera: Jurić izašao pred novinare, pričao o tučnjavi s direktorom, Vlašiću,..

‘Jako sam sretan zbog reakcije tog dana, napokon sam vidio nekoga tko se želi boriti‘
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 12. kolovoz 2022. 13:03

Gotovo tri mjeseca Ivan Jurić nije održao press konferenciju, nije dao bilo kakvu izjavu. Stoga se presica u najavi utakmice s Monzom u Torinu nestrpljivo čekala.

Jeste li zadovoljni s grupom igrača koju imate na raspolaganju?

"Mislim da je momčad nekompletna, najviše brojčano. Zadovoljan sam novim igračima, ali trend je kao i prošle godine: Uzimamo igrače koji su na papiru izvrsni, ali su se mučili zadnjih godina. To je scenarij od prošle godine. Nadamo se da će oni dobro igrati i dati veliki doprinos. Jasno je jasno da neki igrači još nedostaju, a prijelazni rok još traje. Igrači nisu naljepnice, potrebno je raditi. Bacili smo 40 dana u vjetar, a sada radimo što bolje možemo."

Koliko igrača još očekujete?

"Nedostaju nam igrači. Bremer je kao najbolji stoper u Serie A otišao, a nitko još nije došao. Naši zahtjevi u određenim situacijama su malo drugačiji i treba vremena da ih asimiliramo. Treba vremena za rad, nedostaje nam igrača i u veznom redu i u obrani. Jako sam zadovoljan s Mirančukom i Vlašićem, dobri smo na krilima."

Kakav je vaš odnos s direktorom Vagnatijem danas? Vidjeli smo nemile scene između vas dvojice?

"Jako sam sretan zbog reakcije tog dana, napokon sam vidio nekoga tko se želi boriti. Nadam se da će ga sada ta odlučnost staviti i u situacije u kojima momčad treba biti da bi bila dobra. Nadam se da će dodatno pojačati momčad.

Saša Lukić je novi kapetan?

"Momak je ovdje šest godina, prošle je godine napravio veliki skok u osobnosti i načinu na koji je trenirao. Bio je to prilično prirodan izbor.

Prije godinu dana dolazeći u Torino tražio je strategiju kluba. Godinu dana kasnije osjeća li se prevareno ili razočarano?

"Mislim da je ovo na kraju moj posao. Plaćen sam i to puno za ovo što radim. Došli smo u situaciju da je klub izgubio puno novca u krizi zbog pandemije, prošle godine smo uspjeli smanjiti iznose plaća, a ima momaka koji zarađuju tri ili četiri puta manje. Prodaja Bremera donijela je mnogo novca. Predsjednik je želio obnoviti klub i vrlo je zadovoljan i sretan poslom. Torino ponovno postaje gospodarski konkurentan. Mislim da ove godine predsjednik ima istu ideju, čini mi se da je to loša stvar i onda se više ne želim svađati. Ponekad se moraš svađati, ali dođe trenutak kada se fokusiram na teren jer razumijem da na neke stvari ne mogu utjecati. Koncentriram se na momčad i radim svoje. Pokušat ćemo poboljšati igrače i dati sve od sebe. Predsjednik je vrlo jasan u svojim stavovima, a to znači da postoji dinamika na koju ja ne mogu utjecati. Radim s velikim entuzijazmom unatoč poteškoćama. Ali apsolutno nisam razočaran."

image
LAPRESSE/DDP USA/PROFIMEDIA

Koliko igrača još trebate za dobar rezultat?

"Za obavljanje ovog posla potrebno je puno energije jer je ovo emotivan posao i morate imati hrabrost. Predsjednik mi je dopustio da radim smirenošću i spokojem, u tom smislu mogu jako dobro raditi. Obećaj, ali ne možeš učiniti ništa... Smeta me podcjenjivanje, jer nam je otišlo osam pravih igrača koje nije lako zamijeniti. Volio bih biti samo trener, da direktor radi svoj posao oko novih igrača, a ja sam koncentriran na teren. Radi Vagnati ove stvari ovdje, a onda ima trenutaka u kojima i ja interveniram, kao u slučaju Vlašić. Očekujem zamjenu za Bremera, nadam se da ću zamijeniti Izza, nešto fali u veznom redu..."

Mogu li pridošlice već sutra biti upotrebljive?

"Mirančuk ima prednost jer dolazi iz Atalante, lakše ga je ubaciti. To može biti opcija, on zna naše principe. On zna što mu je činiti."

Koji je cilj Torina za ovu sezonu?

"Ne znam. Stvarno je teško. Prošle godine smo završili deseti, ali sada smo izgubili osam vrlo važnih igrača. Gubitkom Bremera gubite šampiona. Od ofenzivnih veznih očekujemo lijevo Radonjića i Vlašića te desno Miranchuka i Linettyja?

"Ovisi hoćemo li igrati protiv obrane u kojoj su tri ili dva stopera. Trenutno Vlašić i Ilkhan mogu dobro napredovati. Protiv obrana s trojicom stopera puno smo kladili na Secka i Linettyja s jedne strane te Radonjića i Vlašića s druge."

Imate li dojam da vas navijači Torina smatraju Ivanom Orleanskom? Je li vam bilo žao zbog videa?

"Ovo je suština stvari, bio sam jako sretan. Rekao sam mu da tu odlučnost od onog dana sada transformira. Onda je to pokrenuto... Po mom mišljenju to je bio dobar trenutak i za Davidea, to može biti trenutak zamaha za njegovu karijeru. Mislim da predsjednik ima vrlo jasan plan: Ne želi izgubiti novac koji je izgubio posljednjih godina, uložio je u mene i moje osoblje. Daju snagu ekipi i ulaži u mlade."

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2023 03:30