GABRIEL BOUYS Afp
NEZAUSTAVLJIVI ŠVEĐANIN

Svi su mislili da Zlatan ide u mirovinu, a sada je najavio transfer: ‘Imaju već spreman ugovor za mene’

Iako je rijetko bio u kadru Rossonera zbog ozljede koljena, do jednog je rekorda stigao ove sezone
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 02. lipanj 2023. 15:58

Odigrao je samo četiri utakmice ove sezone, ugovor s Milanom istječe mu krajem mjeseca, vuče ozljedu mišića još od travnja, ali usprkos svemu, Zlatan Ibrahimović planove o odlasku u mirovinu, nema na radaru.

- Nisam od onih koji odustaju, ali mora postojati radost u onome što radim. Mislim da mogu još puno toga dati. Razmišljam li o kraju karijere? Ne razmišljam. Trebam li nastaviti igrati? Mislim da trebam.

Rekao je 41-godišnji Šveđanin za uglednu talijansku La Gazzettu dello Sport. U tom se intervjuu osim o svojoj budućnosti osvrnuo i na sezonu koju će Rossoneri ovog vikenda zaključiti ogledom 38. kola talijanskog prvenstva protiv Verone. Svoje su mjesto u Ligi prvaka osigurali u prošlome kolu, a eventualno mogu završiti treći ako Inter kiksa u gostima kod Torina. Prošle je godine s osam golova u 23 nastupa pomogao Milanu da dođe do titule državnog prvaka, a onda je prije ljeta zadobio ozljedu koljena zbog koje je bio van stroja sve do 26. veljače ove godine. U 27. kolu postigao je pogodak protiv Udinesea čime je s 41 godinom i 166 dana postao najstariji strijelac u povijesti Serie A. Međutim, Milan ove godine nije osvojio niti jedan trofej.

image
GIUSEPPE COTTINI Nurphoto Via Afp

- Prošle sezone igrali smo za četiri trofeja i na kraju završili s nula u vitrini. Ne govorimo o potpunom neuspjehu, ali nije išlo kako sam ja htio. Treniraš jedanaest mjeseci da postigneš nešto posebno, na kraju želiš nagradu. Nagrada je trofej, a ne plaća koju dobijemo od kluba - poručio je Ibrahimović prije nego li je prokomentirao kako klubova koji bi ga u ovoj životnoj dobi htjeli dovesti - ima!

- Iz Monze su mi rekli da imaju spreman ugovor za mene, ali ja sam igrač Milana i ponosan sam na to - misteriozno je zaključio Ibrahimović koji je posljednji put u zapisniku bio 23. travnja kad je ogled 31. kola protiv Leccea pratio s klupe. Prelaskom u Monzu Ibrahimoviću bi to bio četvrti talijanski klub za koji je igrao u svojoj karijeri (Milan, Juventus, Inter). Osim toga u karijeri je još nastupao za Malmo, Ajax, Barcelonu, PSG, Manchester United i LA Galaxy, prije nego li se 2019. ponovno vratio u Milan.

Linker
19. travanj 2024 02:05