Massimiliano Allegri
 MARCO BERTORELLO Afp
UPALJEN JE ALARM

Tablica pokazuje koliko je težak poraz Juventusa, ljutiti Allegri grmi: ‘Ovo je apsolutno nedopustivo!‘

Sassuolo je napravio veliko iznenađenje i pogurnuo Juventus u velike probleme
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 28. listopad 2021. 07:14

Bio je to Sassuolov senzacionalni „veni, vidi, vici” u Torinu! Prvi su put, naime, nogometaši ovoga kluba došli u goste Juventusu na Allianz stadion i odmah su režirali senzaciju, pobijedivši favoriziranog domaćina 2:1 (1:0), pogotkom Maximea Lopeza u petoj minuti sudačke nadoknade! Poveli su gosti u 44. minuti (Frattesi), izjednačio je McKennie (76.) i Juve je potom napadao i napadao, tražio je drugi pogodak.


Međutim, umjesto zgoditka u gostujućoj mreži, na izdisaju utakmice zatresla se Juventusova! Berardi je fantastičnom dugom loptom u „kontru” pogurnuo Lopeza, koji je izbio sam ispred vratara Perina i lako ga je svladao, za prvu pobjedu Sassuola protiv Juvea nakon šest godina, drugu uopće (Juventus je u 17 međusobnih dvoboja pobijedio 15 puta i dvaput remizirao).


Bio je ovo, nadalje, drugi ovosezonski domaći poraz Juventusa (prvoga im je nanio Empoli krajem kolovoza), ujedno i prvi poraz nakon 11. rujna i izgubljene utakmice u Napulju (1:2), od tada su, u ovih mjesec dana, „juventini” nanizali sedam pobjeda i dva remija u svim natjecanjima. I onda je na Allianz došao „strašni Sassuolo...

image
OLGA MALTSEVA Afp


A nije se moglo naslutiti da će biti tako, jer Juventus je dobro otvorio utakmicu, napadao je, imao je neke prilike (Dybala je uzdrmao vratnicu u 37. minuti), no do pogotka nije došao. Ali je zato zabio Sassuolo minutu prije odlaska na odmor i filozofija utakmice tada se posve promijenila, Juve je napadao s grčem i podignutom „ručnom kočnicom”, dok su se gosti čvrsto branili i tražili „kontru”.

Iako su, nakon izjednačenja, torinski nogometaši imali još dosta vremena za postizanje drugoga pogotka, u tome nisu uspjeli, štoviše, primili su ga u sudačkoj nadoknadi, pa će tako treneru Juventusa, Massimilianu Allegriju (54), u lošem sjećanju ostati jubilarna, 200. utakmica u Serie A, na kojoj je sjedio na klupi „stare dame”. Usput, samo još dvojica trenera imaju više odrađenih utakmica od Allegrija kao treneri Juventusa u prvoligaškim utakmicama – nedostižni, legendarni Giovanni Trapattoni (402), te Marcello Lippi (258).


Pogled na ljestvicu zapravo najbolje govori koliko je ovo bio težak poraz Juventusa! Nakon deset odigranih kola, naime, Juve je na osmoj poziciji sa čak 13 bodova iza prvoplasiranoga Milana! Ali, Allegri ne odustaje...


- Ništa još nije gotovo, dugo je prvenstvo! Pred nama je još mnogo utakmica i svašta će se događati... No, sad je najvažnije da vidimo gdje smo griješili i da takve pogreške više nikad ne ponovimo. Ponajviše me boli drugi primljeni gol, to je apsolutno nedopustivo. Izgubili smo disciplinu i red u igri, bezglavo smo srljali prema naprijed. Postoje utakmice koje se, ako već ne možemo pobijediti, jednostavno ne smiju izgubiti. Ovo je bila jedna od tih, morali smo biti oprezniji i sačuvati barem taj bod, kad već nismo iskoristili nekoliko pravih prilika za pobjedu. A kad je tako, onda je sve teže igrati, nama se baš to dogodilo. U završnici smo postali nervozni, nije bilo pameti u našoj igri. I neću se „vaditi” na umor, iako igramo u non-stop ritmu. Nismo ostali bez snage, nego smo bezglavo tražili pobjedu, to je bio mentalni, a ne tjelesni problem. Znali smo da Sassuolo igra dobro kad mu daš prostor, na otvorenom terenu, no svejedno smo dopustili da to njihovo jako oružje odluči utakmicu. Kao da smo imali kokošji mozak – govorio je Allegri nakon poraza.


A trener Sassuola, Alessio Dionisi (41), ludo je proslavljao pobjedonosni pogodak, pa je završio na travi...
- Moj pad? Ma sve je u redu, malo me vrat boli od udarca, ali sretan sam što idem doma s tim bolovima! Odlično smo odigrali, posebno u drugom dijelu, nagrađeni smo za sve ono što smo propustili u ranijim utakmicama, u kojima smo dobro igrali, ali nas nije pratio rezultat. Ovo je velika, velika pobjeda i mnogo će značiti našim navijačima, ma tko je uopće mogao i sanjati da ćemo u Torinu svladati jaki Juventus. Proveselit ćemo se, ali već se od sutra okrećemo prema utakmici s Empolijem – rekao je Dionisi.

Linker
22. travanj 2024 17:28