Milan Badelj, Ante Rebić i Tin Jedvaj

 SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix
SEZONA ZA ZABORAV

Talijani: Bivši Vatreni je otpisan? U europskom gigantu ga ne žele više čekati, ide na transfer-listu

Nije u trenerovim planovima, ne igra puno, a kad i zaigra, često ne koristi svoje prilike
Piše: SNObjavljeno: 28. ožujak 2023. 11:09

Četvrtfinale Lige prvaka, ali i velika borba za četvrto mjesto u talijanskom prvenstvu predstoji nogometašima AC Milana. Veliko je pitanje u kakvom će sastavu momčad Stefana Piolija igrati sljedeće sezone, jer ovoga se ljeta očekuje niz transfera. Kako glavnih igrača (Leao), tako i onih na koje se manje računa. A jedan od takvih je, prema pisanju Gazzette dello Sport i hrvatski nogometaš Ante Rebić (29). Bivši Vatreni ne kotira najbolje kod Piolija, a formu ove sezone poremetile su mu i brojne ozljede koje je pretrpio.

Gazzetta se u posebnom tekstu dotaknula onih koji će ovoga ljeta navjerojatnije napustiti redove Milana. To su, uz Rebića još i Junior Messias, Aster Vranckx te Yacine Adli.

- Ovo mu je sezona za zaborav. Karakteriziraju je fizički problemi koji su zauzeli mjesto golova, koje je nekada zabijao. Istina, Rebić nikad nije bio "supernapadač"; peak njegove karijere bio je u prvoj sezoni u Milanu. Tada je zabio 12 pogodaka, kao i u sezoni 2012/13 u Splitu. Ali, nikada nije bio ni tako nisko po broju golova kao u posljednje dvije sezone. Zabio je tri gola prošle i tri ove sezone - piše Gazzeta pa nastavlja:

image
GIUSEPPE MAFFIA Nurphoto Via Afp

- Prosječna ocjena ove sezone mu je užasnih 5.71, a čak je 16 puta ulazio s klupe za razliku od 8 utakmica koje je počeo. Problemi s ozljedama koje ima posebna su priča.

Rebić je imao problema s kralježnicom, a onda i aduktorom što ga je znalo dosta ometati u igri. Druga stvar je sjajni Rafael Leao, čija ga konkurencija također drži dalje od prvog plana Stefana Piolija.

- Hrvat ima velikih problema i u ovom dijelu sezone, a uvijek je bolje igre pružao u proljeće. Sve to itekako upućuje ljude u klubu na razmišljanje, ostaviti ga ili prodati na ljeto. Mogao bi biti otpisan. Njegova godišnja plaća od čak 3.5 milijuna eura sigurno je bitan, a možda će biti i presudan faktor da ga se stavi na transfer-listu.

Inače, Rebićev ugovor u Milanu traje do ljeta 2025. godine, a trenutna tržišna vrijednost po Transfermarktu iznosi 10 milijuna eura. To je znatno više od cijene po kojoj ga je Milan 2020. godine otkupio od Eintrachta (7 milijuna eura).

Linker
26. srpanj 2024 12:48