Giorgio Chiellini
 REPORTER TORINO/LIVEMEDIA/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Reporter Torino/livemedia/Shutterstock Editorial/Profimedia
JESU LI MALO PRETJERALI?

Talijani brutalnom sprdnjom prizemljili ugled slavnog kluba: ‘Bila jednom davno obrana Juventusa...‘

Juve je u problemima, a Allegriju ne preostaje ništa drugo no probuditi momčad. Pojedince već ima.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. rujan 2021. 09:51

U novu je sezonu dojučer deveterostruki uzastopni prvak Juventus krenuo očajno loše. Očajno i loše zajedno, jer valjda ne postoji precizniji i ujedno za navijače teži opis aktualnog stanja. Stara je dama, prema jutrošnjem pisanju Gazzette dello Sport uistinu - stara dama. Nikako da se pokrene, a nagrizaju je i veliki problemi.

Kritički tekst talijanskog sportskog dnevnika koji počinje s rečenicama: "Bila jednom davno obrana Juventusa. Čvrsta, solidna i besprijekorna", mogao bi podići buru u tamošnjoj javnosti unatoč činjenicama. A one govore da je klub krenuo s dva remija i dva poraza, odnosno da se prvi put nakon 60 godina dogodilo da u prva četiri kola talijanskog prvenstva nije upisao niti jednu pobjedu.

Još otkako je Max Allegri radio u Milanu, njegova prva premisa bila je - ne smijemo primiti gol. Ako budemo loši u obrani, nećemo ništa postići. Upravo mu se to događa na njegovom drugom povratku u Juventus. Dok je pokušava konsolidirati, obrana mu prima jako puno, odnosno previše da bi to inertan napad stigao pokriti.

Brojke govore da je Juventus već u prva četiri kola ovosezonske Serie A izgubio sedam bodova nakon situacija u kojima je vodio, a da je pogodak primljen na baš svakoj od posljednjih 18 utakmica talijanskog prvenstva. Allegri u svojoj rotaciji ima Chiellinija, Bonuccija i De Ligta, a lijek za "bolest" koja hara njegovom svlačionicom neće morati tražiti među individualcima nego na momčadskoj razini.

Linker
03. svibanj 2024 22:57