RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
Žele ga i Rusi

Talijani dolaze na pregovore u Maksimir zbog Dinamove desetke! Ispod ove cijene uopće neće biti razgovora

Izgleda teško za vjerovati da bi Dinamo u ovom zimskom prijelaznom roku prodavao Majera, ali...
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 22. siječanj 2021. 08:11

Danas je iz pouzdanih menadžerskih izvora stigla informacija da je Fiorentina zainteresirana za dovođenje Dinamove 'desetke' Lovre Majera. Čak se u toj informaciji išlo toliko daleko da se apostrofiralo da se talijanski prvoligaš najavio u Maksimiru na pregovore. Iz klupskih izvora nema potvrde o najavi razgovora s klubom iz Firence, ali naravno nije isključeno da će do njih doći, zimski prijelazni rok tek je započeo. Talijanski menadžerski izvori tvrde da bi Fiorentina za Majera ponudila 10 milijuna eura, plus sve one bonuse koji već idu uz takve transfere.

Ako je to točno, onda to sigurno neće biti dovoljno, jer Majerova cijena jest - 15 milijuna eura! Ispod te cijene u Maksimiru uopće ne žele razgovarati o Majerovom transferu.

Pitanje jest može li se Fiorentina uklopiti u te financijske zahtjeve iz plavog doma. Mnogi izvori koji se bave talijanskim tržištem kazuju nam da bi to za taj klub vjerojatno bila nemoguća misija. Međutim, očito jest da su Lovrine igre protekle polusezone itekako zapale za oko mnogima diljem Europe, ta da će ponuda za Majera biti sve više. Raspitujući se o mogućem Majerovom transferu saznali smo da se za plemenitog Dinamovog veznjaka ozbiljno raspituje i ruski Zenit! E, to je već druga priča, bogati ruski klub u kojem igra naš Dejan Lovren mogao bi platiti tu cifru...

Na prvi pogled, izgleda teško za vjerovati da bi Dinamo u ovom zimskom prijelaznom roku prodavao Majera, jednog od ključnih igrača. On je Mamićevom sastavu neophodno potreban za proljetni dio sezone u kojem se napada Europa. Ne samo to, već se protiv Rijeke vidjel koliko on nedostaje u sastavu, koliko je njegova vrijednost bitna u igri Dinama. Ali ako zaista stigne ponuda od 15 milijuna eura, onda zaboravite ono što smo napisali u prethodnim rečenicama. U tom slučaju bi priča mogla krenuti nekim sasvim drugim putem.

Linker
11. kolovoz 2022 12:33