DAN MULLAN Afp
SVE JE SLUŽBENO

Talijani potvrdili: Jose Mourinho ima novi klub! Slavni Portugalac sjeo na klupu talijanskog prvoligaša

Portugalski stručnjak potpisao je ugovor s novim klubom na tri godine
Piše: SNObjavljeno: 04. svibanj 2021. 15:37

Talijanski velikan AS Roma imenovala je Josea Mourinha svojim novim glavnim trenerom na trogodišnjem ugovoru koji započinje u srpnju, objavio je u utorak rimski klub.

Odluka vodstva Rome došla je samo nekoliko sati nakon najave sadašnjeg trenera Paula Fonsece da napušta Romu nakraju sezone. Roma je tek sedma na tablici Serie A bez šansi za plasman u Ligu prvaka.

- Svi u klubu smo oduševljeni što smo uspjeli dogovoriti sve s Joseom Mourinhom koji će biti naš novi trener u sezoni 2021/22 - stoji u službenom priopćenju kluba.

Potpredsjednik Ryan Friedkin također je bio oduševljen dolaskom Mourinha.

image
NEIL HALL Afp

- Sretni smo što ćemo Jose Mourinho postati dio Romine obitelji. One je veliki trener koji je osvajao brdo trofeja. On je vođa, ima iskustva, a mi smo ambiciozan klub.

Podsjećamo, Mourinho je prošlog mjeseca dobio otkaz u Tottenhamu nakon niza lošijih rezultata među koje se ubraja i ona senzacionalna pobjeda Dinama u uzvratu osimne finala Europske lige.

- Čim sam se sastao s ljudima iz Rome vidio sam koliko je čitav projekt kluba ambiciozan. Klub ima strastvene navijače koji su me uvjerili da prihvatim ovaj posao i jedva čekam krenuti - rekao je Mou.

Linker
19. travanj 2024 17:45